Κορονοϊός: Μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους στα Τρίκαλα – Ποια μέτρα ανακοινώθηκαν (video)

Σε ειδικό καθεστώς περιοριστικών μέτρων εισέρχεται η περιφέρεια Τρικάλων, μετά από αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στην περιοχή, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία του ιού στη χώρα.

Τα μέτρα ισχύουν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ενώ, μεταξύ άλλων, οι πολίτες καλούνται να φορούν μάσκα τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Αναλυτικά τα μέτρα που θα ισχύουν:

– Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της

επομένης.

– Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

– Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

– Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

– Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Tα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 14 ημέρες από το Σάββατο 26-09-2020 και ώρα 06.00 έως το Σάββατο 10-10-2020 και ώρα 06.00. Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Υπενθυμίζεται ότι ανακοινώθηκαν νέα μέτρα για τις «κόκκινες» περιοχές, όπως η Αττική, που αφορούν στο κλείσιμο των καταστημάτων λιανικής πώλησης από τις δώδεκα το βράδυ μέχρι τις πέντε το πρωί μέχρι τις 4 Οκτωβρίου. Το μέτρο αφορά περίπτερα, μίνι μάρκετ και καταστήματα με ψιλικά, ενώ από το μέτρο εξαιρούνται τα βενζινάδικα και τα φαρμακεία.

Μήνυμα από το 112

Μήνυμα από το 112 με οδηγίες για τα νέα μέτρα εστάλη σήμερα Παρασκευή (25/9) στα κινητά όσων βρίσκονται στην Περιφέρεια Τρικάλων.

«Αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο COVID-19 στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων. Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα. Να είστε σε επιφυλακή, μείνετε ασφαλείς, μείνετε υγιείς», αναφέρει μεταξύ άλλων το μήνυμα, παραπέμποντας σε σελίδα της πολιτικής προστασίας με αναλυτικές οδηγίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα