Λαζόπουλος: Ζούμε μια εποχή που ο Πολιτισμός και η Τέχνη έχουν δεχθεί τρομακτική πίεση (video)

Για το εμβληματικό θεατρικό έργο «Προδοσία» του Χάρολντ Πίντερ, στο οποίο συμμετέχει μαζί με τον Αιμίλιο Χειλάκη και την Αθηνά Μαξίμου, μίλησε μεταξύ άλλων ο Λάκης Λαζόπουλος καλεσμένος στην εκπομπή «Καλό Μεσημεράκι» με τον Νίκο Μουτσινά, στον ΣΚΑΪ.

Ο συγγραφέας και ηθοποιός αναφέρθηκε, επίσης, στην πανδημία του κορονοϊού, τα μέτρα προστασίας στα θέατρα, τη στήριξη που έχει ανάγκη ο Πολιτισμός

και το Θέατρο, την τηλεόραση και τη νεοσύστατη Σχολή Υποκριτικής της οποίας ηγείται, την «Ακαδημία Τεχνών Εκατό».

«Την πρόταση μου την έκανε ο Αιμίλιος Χελάκης. Είναι τιμή μου που με πήρε. Είναι ένα τέλειο έργο. Έχω τη χαρά να συνεργαστώ με τον Αιμίλιο Χελάκη και την Αθηνά Μαξίμου, δύο εξαιρετικούς ηθοποιούς, δυο παιδιά σπουδαία. Ό,τι έχουν κάνει είναι τόσο καθαρό», είπε και στη συνέχεια υπογράμμισε για το θεατρικό έργο στο οποίο θα συμμετάσχει στη νέα θεατρική σεζόν, στο «Βρετάνια», σε παραγωγή των Θεατρικών Επιχειρήσεων του Κάρολου Παυλάκη, τονίζοντας πως και για τον ίδιο είναι ένα στοίχημα. «Έχω κάνει κωμωδίες, επιθεωρήσεις, δραματικά. Αυτό είναι κάτι άλλο που θέλω να με δω. Ελπίζω να είμαι καλός στο έργο. Νομίζω ότι το κοινό γουστάρει να το προκαλείς, αρκεί να το σέβεσαι και να το αγαπάς. Βέβαια, ένας δημιουργός που ακούει μόνο το κοινό του και όχι την ψυχή του έχει χαθεί. Εγώ σέβομαι πάντα το κοινό σε όποια επιλογή και να κάνει, αλλά αν ένας καλλιτέχνης δεν μπορεί να εκπλήξει τον εαυτό του, τότε…», είπε αναλυτικά.

Για το «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» και τους «Δέκα Μικρούς Μήτσους» τόνισε: «Κάποια στιγμή τα πράγματα αλλάζουν και παίρνουν έναν άλλο δρόμο. Τα πρώτα χρόνια της καριέρας μου δεν έκανα καθόλου τηλεόραση. Βρέθηκα στην τηλεόραση συμπτωματικά. Στο Mega, με τους «Δέκα Μικρούς Μήτσους». Εκεί υπήρχε πολύ κούραση, έπρεπε να μπεις σε έναν ρόλο σε μικρό χρονικό διάστημα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πανδημία του κορονοϊού, στα μέτρα προστασίας που έχουν επιβληθεί στα θέατρα, αλλά και τη στήριξη του Πολιτισμού γενικότερα. «Αισθάνομαι σαν να κάθομαι σε έναν χώρο παραμονής ιατρείου και δεν ξέρω αν ο γιατρός είναι μέσα. Νομίζω ότι είναι μια εποχή που ο Πολιτισμός και η Τέχνη έχουν δεχθεί τρομακτική και τρομακτικό άγχος. Νομίζω ότι αυτές οι διαφορετικές συμπεριφορές απορυθμίζουν τον κόσμο. Μπορεί ένας να κάτσει δίπλα στο αεροπλάνο, αλλά όταν κατέβει δεν μπορεί να είναι δίπλα σε κάποιον άλλον. Ειδικά τα νέα παιδιά έχουν περάσει μια κρίση, πρέπει να εκτονωθούν. Πώς θα εκτονώσουν την ενέργειά τους; Η διαταγή δεν βοηθάει. Έρχονται πολλά παιδιά που κάνουν μαθήματα στη Σχολή, αν τους πεις «κάν’το έτσι» δεν θα το κάνουν. Απαιτείται εκπαίδευση», είπε χαρακτηριστικά ενώ σε ό,τι αφορά στη στήριξη του Θεάτρου, είπε: «Μπορεί να ενισχυθεί το Θέατρο. Αν δώσουν για παράδειγμα νεανικά εισιτήρια, να πάνε τα παιδιά όπου θέλουν, ώστε να μάθουν το θέατρο. Μπορεί να βρεθεί τρόπος, αρκεί κάποιος ν’ ασχοληθεί».

Για την τηλεόραση είπε πως δεν παρακολουθεί ποτέ. «Δεν βλέπω ποτέ. Όσο κι αν φαίνεται παράξενο, δεν προλαβαίνω. Μου αρέσει να κάνω άλλα πράγματα. Δεν βλέπω ούτε τα δικά μου», ενώ για το αν θα έκανε ο ίδιος κάτι στην τηλεόραση, ανέφερε: «Θα έκανα κάτι που θα μπορούσε να ήταν κωμωδία. Μια σειρά, όπως για παράδειγμα τα friends, να γυρνάει όλο το περιβάλλον, αλλά με παρουσία κόσμου. Να συνδυάσω το κλάσικ με κάτι άλλο».

Κλείνοντας, ο Λάκης Λαζόπουλος αναφέρθηκε και στη νεοσύστατη Σχολή Υποκριτικής, την «Ακαδημία Τεχνών Εκατό», η οποία στεγάζεται επί της Οδού Ακαδημίας, αρ. 100. «Είναι μια πολύ καλή σχολή υποκριτικής, την οποία φτιάξαμε από την αρχή μαζί με τον Δημήτρη Δερπάνη. Ξεκινήσαμε πέρυσι τα Χριστούγεννα. Έχουμε τους πιο καλούς καθηγητές και ετοιμαζόμαστε για τις εξετάσεις του πρώτου έτους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λαζόπουλος, Ζούμε, Πολιτισμός, Τέχνη,lazopoulos, zoume, politismos, techni