Κορονοϊός: Κλειστές έως και τις 28 Απριλίου θα παραμείνουν οι εκκλησίες

Μέχρι τις 28 Απριλίου πήραν παράταση τα περιοριστικά μέτρα για τις Εκκλησίες με σκοπό να αποτραπεί ο συνωστισμός πολιτών.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να δημοσιευθεί ΚΥΑ των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας την Πέμπτη 16 Απριλίου που αποφασίζεται η παράταση των περιοριστικών μέτρων στους χώρους λατρείας.

Έτσι, οι πιστοί καλούνται να παραμένουν στο σπίτι και να μην προσέρχονται στις εκκλησίες, έχοντας τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την λειτουργία της Ανάστατης από την τηλεόραση, το διαδίκτυο

ή να την ακούσουν από το ραδιόφωνο.

Η Εκκλησία θα ακολουθήσει τις υποδείξεις των Αρχών

Ο Αρχιεπίσκοπος, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον πρωθυπουργό την Πέμπτη 16 Απριλίου, υπογράμμισε ότι η Εκκλησία εμπιστεύεται το έργο της κυβέρνησης και τον δύσκολο και αποτελεσματικό αγώνα που ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει αναλάβει για την προστασία της δημόσιας υγείας. Επισήμανε ότι η Εκκλησία βρίσκεται διαχρονικά στο πλευρό της Πολιτείας για όλα τα ζητήματα εθνικής σημασίας, όπως είναι αυτή η δοκιμασία, και ακολουθεί τις οδηγίες και τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της, καθώς αυτό που προέχει είναι η υγεία όλων των συμπολιτών μας.

Μέτρα της ΕΛΑΣ έξω από εκκλησίες

Σε πλήρη συναγερμό είναι η Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να μην παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού έξω από εκκλησίες τις ημέρες της κορύφωσης του Θείου Δράματος, δηλαδή τη Μεγάλη Πέμπτη έως και την Κυριακή του Πάσχα.

Ήδη στον σχεδιασμό της προβλέπεται  να ξεκινήσουν περιπολίες αστυνομικών της ΔΙΑΣ έξω από ιερούς ναούς και κοιμητήρια, τα οποία όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας θα είναι κλειστά την Μεγάλη Παρασκευή, ώστε να παρέμβουν σε περιπτώσεις συγκεντρώσεων. Μέχρι το βράδυ της Ανάστασης, οι περιπολίες των αστυνομικών αναμένεται να αυξηθούν καθώς ο κίνδυνος φαινομένων συνωστισμού έξω από ναούς γίνεται μεγαλύτερος λόγω των τελετουργικών της περιφοράς του Επιταφίου και της αφής του Αγίου Φωτός.

Πηγή: Κορονοϊός: Κλειστές έως και τις 28 Απριλίου θα παραμείνουν οι εκκλησίες - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα