Οι ειδικοί στην Αγγλία προειδοποιούν: Ποδόσφαιρο χωρίς θεατές ίσως και για 18 μήνες – Μεγάλη οικονομική ζημιά

Ποδόσφαιρο χωρίς θεατές, ίσως και για τον επόμενο ενάμιση χρόνο, είναι πιθανό να συμβεί στην Premier League (συνεχίζεται επ’ αόριστον η αναβολή), όπως τουλάχιστον προειδοποιούν οι ειδικοί επιστήμονες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Και η οικονομική ζημιά θα είναι μεγάλη, εάν ολοκληρωθεί η σεζόν χωρίς θεατές.

Είναι τέτοια η επιθυμία των οπαδών να συρρέουν στα βρετανικά γήπεδα, που οι επιστήμονες δεν θέλουν καν να σκέφτονται τι μπορεί να επιφέρει τυχόν δεύτερο κύμα κορονοϊού στην χώρα. Κι επειδή αυτή η κατάσταση

δεν μπορεί να ελεγχθεί παρά μόνο εάν βρεθεί το εμβόλιο, ένα από τα σενάρια που έχει πέσει στο τραπέζι και συζητιέται είναι η συνέχιση του πρωταθλήματος, αλλά χωρίς θεατές για μεγάλο χρονικό διάστημα, που μπορεί να φτάσει και τους 18 μήνες.

#SkySports who face losing a fortune on cancelled fixture revenue have magically found a cure for #CoronaVirus & announce "#PremierLeague all back on in June" (??) Next they plan to send free daily shuttles to the moon, make Donald Trump sane & cure Cancer pic.twitter.com/wCmrhBEik4

Mike FC (@Gerundagula) April 15, 2020

«Αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι άνθρωποι, επιδημιολογικά, είναι ότι κάθε άτομο που προσθέτετε, προσθέτει κίνδυνο. Εάν υπάρχουν πέντε άτομα, είναι πιο επικίνδυνο από ό, τι αν υπάρχουν δύο, το 10 είναι πιο επικίνδυνο από πέντε, 500, περισσότερα από 10, 60.000 είναι πολύ, πολύ επικίνδυνο.

Ως επιστήμονας, δεν μου αρέσει να λέω ότι είμαι 100% σίγουρος για κάτι, αλλά είμαι πιο κοντά στο 100% από ποτέ ότι δεν μπορούμε να ξαναγεμίσουμε τα στάδια μέχρι να έχουμε ένα εμβόλιο», δήλωσε ο Ζακ Μπιν , επιδημιολόγος στο Πανεπιστήμιο Emory, μιλώντας στους «Times» του Λονδίνου.

Ο ανοσολόγος Κάρολ Σικόρα επισήμανε επίσης ότι παρόλο που το εμβόλιο μπορεί να φτάσει σε 18 μήνες, «η ανοσοποίηση για 68 εκατομμύρια άνθρωποι (περίπου τόσος είναι ο πληθυσμός του Ηνωμένου Βασιλείου) είναι περίπλοκη, οπότε το άνοιγμα των σταδίων θα έρθει όταν υπάρξει ανοσία στο 60%».

Coronavirus: Southampton team sanitises city centre (BBC News): https://t.co/laJ320TVF9 @SouthamptonFC #EnglishFootball #premierleague pic.twitter.com/SIe9Lj5d83

— EnglishFootball (@englishfooty11) April 15, 2020

Οι σύλλογοι της Premier League θα επιστρέψουν πάνω από 200 εκ. ευρώ εάν ολοκληρωθεί η σεζόν χωρίς θεατές

Η οικονομική ζημιά στην Premier League είναι τεράστια από την πανδημία του κορονοϊού. Με βάση έρευνα της αγγλικής ομοσπονδίας, εφόσον ολοκληρωθεί η σεζόν χωρίς θεατές στις υπόλοιπες εννιά αγωνιστικές της κορυφαίας επαγγελματικής κατηγορίας, σενάριο που είναι πάρα πολύ πιθανό να συμβεί, οι 20 ομάδες θα κληθούν να επιστρέψουν πάνω από 200 εκατ. ευρώ στους κατόχους διαρκείας.

Όπως κατέγραψε η εν λόγω έρευνα, οι 20 σύλλογοι της Premier League, θα πρέπει να καταβάλουν 177 εκατ. λίρες (ήτοι περίπου 203 εκατ. ευρώ) προς τους φιλάθλους τους ως «αποζημίωση» για τους αγώνες που δεν θα μπορέσουν να δουν λόγω της πανδημίας, ως «μερίδιο» από τα εισιτήρια διαρκείας που αγόρασαν στην εκκίνηση της σεζόν.

Το συγκεκριμένο ποσό, είναι περίπου το 1/4 από τα προβλεπόμενα έσοδα του ticketing των ομάδων της πρώτης κατηγορίας και σίγουρα δημιουργεί ακόμη μία πολύ μεγάλη «τρύπα» (μέσου όρου 10 εκατ. ευρώ για κάθε κλαμπ) την οποία θα πρέπει να διαχειριστούν στη δύσκολη «επόμενη μέρα» οι σύλλογοι της Premier League.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και μερικές εβδομάδες υπάρχει «εμφύλιος» στην Αγγλία για την… Premier League, καθώς οι παίκτες δεν δείχνουν διάθεση να μειώσουν τους μισθούς. Και η Λίβερπουλ δέχτηκε σκληρή κριτική για την υποχρεωτική άδεια σε εργαζόμενούς της, για μια ομάδα που εδρεύει σε λιμάνι και αντιπροσωπεύει την εργατιά. Μία από τις ομάδες που – προς το παρόν – δε σκέφτεται μειώσεις είναι η Μάντσεστερ Σίτι.

What are the Premier League options to conclude season amid coronavirus pandemic? https://t.co/ZrZV1vXOAN via @VL_solution pic.twitter.com/x2PkcY8upm

— Mik (@VL_solution) April 16, 2020

Τότεναμ: Θα καταβάλλει στο 100% τους μισθούς του προσωπικού της

Μέσα σε λίγα 24ωρα η Τότεναμ «έκανε πίσω» στην αρχική της απόφαση για τον τρόπο καταβολής των μισθών του προσωπικού της, τους μήνες Απρίλιο και Μάιο. Με ανακοίνωση της , η διοίκηση έκανε γνωστό πως θα καταβάλλει ολόκληρο το μισθό στους εργαζόμενους, εν αντιθέσει με την προ ημερών απόφαση που είχε λάβει.

Πιο συγκεκριμένα, οι «Σπερς» είχαν ανακοινώσει περικοπές 20% σε 550 άτομα που εργάζονται στον σύλλογο, για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο, προκειμένου να προστατευθούν οι δουλειές τους.

Τη Μεγάλη Δευτέρα (13/04) η ομάδα του βόρειου Λονδίνου έκανε γνωστό μέσω της ιστοσελίδας της ότι μόνο τα μέλη της διοίκησης θα δουν διαφορές στους μισθούς τους και ότι όλοι οι υπόλοιποι υπάλληλοι, είτε αυτοί έχουν μόνιμη απασχόληση, είτε δουλεύουν με εποχικές συμβάσεις, θα λάβουν το 100% των μισθών τους για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο.

Άρσεναλ: Από τις πιο δύσκολες περιόδους της ιστορίας μας

Τις δυσκολίες που βιώνει ο σύλλογος εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού παραδέχεται με ανακοίνωση που εξέδωσε η Άρσεναλ.

Οι «κανονιέρηδες» περιγράφουν την περίοδο αυτή ως «μία από τις πλέον δύσκολες των σχεδόν 134 χρόνων της ιστορίας μας», ενώ προσθέτει πως «γνωρίζουμε ότι η κρίση θα περάσει και η κανονικότητα θα επιστρέψει, αλλά δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα σχετικά με το χρονικό πλαίσιο. Η πιθανή επίδραση στα έσοδά μας, θέτει υπό πίεση το μοντέλο λειτουργίας μας».

Η Άρσεναλ επισημαίνει ότι συνεχίζει να πληρώνει κανονικά τους διοικητικούς υπαλλήλους της και ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει τη δυνατότητα αναστολής συμβάσεων, καθώς και ότι θα συνεχίσει να πληρώνει ως το τέλος Μαΐου το έκτακτο προσωπικό που κανονικά εργάζεται τις ημέρες των αγώνων.

Σε ό,τι αφορά τους ποδοσφαιριστές, οι «κανονιέρηδες» αναφέρουν απλώς ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις για τις περικοπές στις αποδοχές τους.

Δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου τις προηγούμενες ημέρες, αποκάλυψαν ότι οι παίκτες της Άρσεναλ δε δέχονται τις μειώσεις που τους έχουν προταθεί και η τελευταία ανακοίνωση δε διαψεύδει τα δημοσιεύματα αυτά, αρκούμενη να επισημάνει ότι οι συζητήσεις είναι ιδιωτικές και δεν μπορεί να προβεί σε περαιτέρω σχόλια.


Πηγή: naftemporiki.gr, BBC

Πηγή: Οι ειδικοί στην Αγγλία προειδοποιούν: Ποδόσφαιρο χωρίς θεατές ίσως και για 18 μήνες – Μεγάλη οικονομική ζημιά - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα