Κορονοϊός: Και τρίτη νεκρή από το γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι – Στους 223 στη χώρα

Κατέληξε και τρίτη γυναίκα, θετική στον κορονοϊό, που διέμενε στο γηροκομείο «Αγία Κυριακή» στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης. Η γυναίκα ήταν 81 ετών και εξέπνευσε μόλις διεκομίσθη στα ΤΕΠ του ΑΧΕΠΑ, αργά το μεσημέρι της Παρασκευής (14/08).

Σημειώνεται ότι συνολικά, οι νεκροί από επιπλοκές από τον κορονοϊό στη χώρα μας ανέρχονται στους 223. Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι μία 84χρονη γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή στο

νοσοκομείο Παπανικολάου από επιπλοκές λόγω του κορονοϊού.

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη διασπορά στο γηροκομείο

Υπενθυμίζεται ότι τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν ευθύνες για τη διασπορά του κορονοϊού στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Στέφανος Ζαρκαντζιάς.

Ο κ. Ζαρκαντζιάς παρήγγειλε στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, με βάση το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα (Ν. 4619/2019) περί παραβίασης των μέτρων για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας…

Σημειώνεται πως στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (12/08) και ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος ανέφερε ότι η διασπορά του ιού προήλθε από εργαζόμενο του προσωπικού, που είχε έρθει σε επαφή με κρούσμα που βρέθηκε σε συναυλία στη Χαλκιδική. Εκεί όπου φέρεται να έγινε και πάρτι με 2.000 άτομα.

Keywords
Τυχαία Θέματα