Φωτιά στην περιοχή Οινιαδών στο Μεσολόγγι

Ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν κινητοποιηθεί για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε, από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Οινιάδων, του δήμου Μεσολογγίου, στην Αιτωλοακαρνανία.

Ειδικότερα, στον τόπο της φωτιάς επιχειρούν 36 πυροσβέστες, με 13 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα.

#Πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στη Δ.Ε Οινιάδων Αιτωλοακαρνανίας. Κινητοποιήθηκαν 36 #πυροσβέστες με 13 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 4

Α/Φ.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 14, 2020

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε την Παρασκευή (14/08) και στην περιοχή Μπακόλα Αιτωλικού στον ίδιο νομό. Σύμφωνα με το «aixmi-news», στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής Μεσολογγίου. Συγκεκριμένα επιχειρούν περίπου 15 πυροσβεστικά, δύο καναντέρ, δύο πετζετέλ, υδροφόρα, τσάπες και JCB του δήμου.

Επί τόπου βρέθηκε ο δήμαρχος Μεσολογγίου Κώστας Λύρος και ο αντιδήμαρχος, υπεύθυνος για την πολιτική προστασία, Νίκος Καραπάνος ενώ συντονιστής εκ μέρους της Πυροσβεστικής είναι ο υποστράτηγος Πετρούτσος Ιωάννης. Παρόντες επίσης ο διοικητής νομού της Πυροσβεστικής κ. Μπόκας καθώς και ο διοικητής της Π.Υ. Μεσολογγίου κ. Παπαθανάσης.

Η φωτιά έκαψε θαμνώδεις εκτάσεις, καλάμια αλλά και λιοστάσια. Σε δηλώσεις του ο Κώστας Λύρος ευχαρίστησε τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας που κατέφθασαν άμεσα και ευχήθηκε να κατασβεστεί το συντομότερο.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, aixmi-news.gr)

Φωτογραφίες: aixmi-news.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα