Κορονοϊός: Ανησυχία στον «Ευαγγελισμό» – 20 κρούσματα σε εργαζόμενους και ασθενείς

Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», στο οποίο ανιχνεύτηκαν 20 κρούσματα κορονοϊού τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα 10 από τα περιστατικά αφορούν εργαζόμενους και τα άλλα 10 ασθενείς του νοσοκομείου.

Κατά πληροφορίες, εντοπίσθηκε θετική ασθενής η οποία νοσηλευόταν στην Ορθοπεδική κλινική και έτσι τέθηκε σε ισχύ η άμεση ενεργοποίηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου, οδηγώντας στην ανεύρεση και των υπόλοιπων περιστατικών.

Μετά την ιχνηλάτιση, η Ορθοπεδική και η Νευροχειρουργική κλινική βγήκαν

εκτός εφημερίας. Οι έλεγχοι για Covid – 19 πραγματοποιήθηκαν και στη Γναθοχειρουργική κλινική καθώς και στην Πλαστική Χειρουργική (που βρίσκονται σε εφημερία), οι οποίες λόγω συγχωνεύσεων συστεγάζονται με τις προηγούμενες.

Σημειώνεται πως ο συγκεκριμένος χώρος, παρότι αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή άμυνας από την αρχή της πανδημίας, έχει καταγράψει έως τώρα μικρό αριθμό θετικών κρουσμάτων στο προσωπικό του. Όπως αναφέρουν όλοι οι αρμόδιοι, η διοίκηση και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, αυτό οφείλεται στην ευλαβική τήρηση όλων των πρωτοκόλλων και των μέτρων ατομικής προστασίας.

Η έρευνα συνεχίζεται και το θέμα βρίσκεται υπό το χειρισμό της Α ΥΠΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα