Κορονοϊός: Αυξάνονται οι νεκροί στη Βρετανία – Πιέσεις στην κυβέρνηση για εξηγήσεις (video)

Την ώρα που στη Μεγάλη Βρετανία έχουν συγκλονίσει οι εικόνες με τον Μπόρις Τζόνσοννα βγαίνει από την εντατική του νοσοκομείου «St Thomas», ισχυρές πιέσεις για να εξηγήσει το μεγάλο αριθμό θανάτων που καταγράφονται στη χώρα εξαιτίας της πανδημίας η κυβέρνηση της χώρας.

Ο αριθμός των 980 θανάτων την Παρασκευή (10/04) ξεπέρασε τον υψηλότερο αριθμό ημερήσιων θανάτων στην Ιταλία, που έχει δεχτεί το σοβαρότερο πλήγμα από την πανδημία στην Ευρώπη.

Ο βρετανός Πρωθυπουργός ευχαρίστησε το προσωπικό του νοσοκομείου «St Thomas» στο Λονδίνο, όπου νοσηλεύεται, για τη φροντίδα που του παρέχει,

καθώς αναρρώνει από τον Covid-19.

«Δεν έχω λόγια να τους ευχαριστήσω. Τους χρωστάω τη ζωή μου», ανέφερε ο Τζόνσον σε σύντομη ανακοίνωση που εκδόθηκε αργά το Σάββατο (11/04). Ο 55χρονος πολιτικός εισήχθη στο νοσοκομείο την περασμένη Κυριακή με υψηλό πυρετό και πέρασε τρεις ημέρες σε μονάδα εντατικής θεραπείας, καθώς η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε. Την Πέμπτη (10/04) μεταφέρθηκε και πάλι σε θάλαμο νοσηλείας.

Παραμένει άγνωστο το πότε θα μπορέσει να επιστρέψει στα καθήκοντά του. Tη θέση του έχει αναλάβει ο νυν Υπουργό Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ.

Boris Jonson out of intensive care pic.twitter.com/GCq379t0Xj

— dr.AAA (@12tmimi) April 11, 2020

Σύμφωνα με τo βρετανικό Press Association, ο Τζόνσον έχει μαζί του ένα τάμπλετ για να βλέπει ταινίες όπως ο «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» ενώ του αρέσει να λύνει σουντόκου. Κατά τη νοσηλεία του έχει λάβει χιλιάδες κάρτες με ευχές για γρήγορη ανάρρωση και καθημερινές επιστολές από τη μνηστή του Κάρι Σίμοντς.

Boris Johnson: A rejection of the MP’s £10000 corona virus ‘working from home’ allowance. – Sign the Petition! https://t.co/rGx2tlzfsZ via @UKChange

— claire reed (@claire80772451) April 12, 2020

How long can Dominic Raab govern as a stand-in prime minister? https://t.co/PMdFZsqVWe

Boris Johnson’s hospital stay thrust the foreign secretary into the spotlight, but revealed a flaw in the UK’s constitutional processes

Coronavirus – latest updates

See all our coronavirus…

felix (@NonoletTRG) April 12, 2020

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, DPA)

Πηγή: Κορονοϊός: Αυξάνονται οι νεκροί στη Βρετανία – Πιέσεις στην κυβέρνηση για εξηγήσεις (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα