Κορονοϊός: Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία στο Ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου – Τι λέει η απόφαση

Ανακοίνωση με την οποία καθιστά γνωστό πως δεν επιτρέπεται πλέον η είσοδος των πολιτών στο βόρειο λιμενοβραχίονα του λιμένα του Ηρακλείου στην Κρήτη εξέδωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο της περιοχής. Η απαγόρευση τίθεται σε ισχύ από την Κυριακή (12/04) και ώρα 12:00 και θα διαρκέσει όσο χρονικό διάστημα επιβάλλονται μέτρα προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας.

Ο Απρίλιος είναι ο πλέον κρίσιμος και αποφασιστικός μήνας για την Ελλάδα

στη μάχη που δίνει για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού και σε αυτό τον σκληρό και διαρκή αγώνα η ελληνική κυβέρνηση επιστρατεύει κάθε όπλο που έχει στη φαρέτρα της για να προστατεύσει τους πολίτες και να τους κρατάει σώους και ασφαλείς.

Το τελευταίο όσον αφορά στην πόλη του Ηρακλείου έχει να κάνει με το λιμάνι της πόλης και την άδεια των πολιτών να κυκλοφορούν ελεύθερα σε αυτό, με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου να επιβάλλει καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας στον βόρειο λιμενοβραχίονα του λιμένα. Βλέπετε, υπήρξε και στη συγκεκριμένη περιοχή συνωστισμός, ενώ είναι σε ισχύ έως τις 27 του μήνα η απαγόρευση κυκλοφορίας, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Σημειώνεται ότι και στην παραλία του Ρεθύμνου ο κόσμος ήταν πολύς το απόγευμα του Σαββάτου (12/04), κάτι που καυτηρίασε ο δήμαρχος της πόλης, Γιώργος Μαρινάκης, ο οποίος δεν απέκλεισε να κλείσει την πρόσβαση στην περιοχή.

Στη σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται αναλυτικά:

«Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου ανακοινώνεται ότι με την υπ’ αριθ. 15/2020/12-4-2020 Απόφαση απαγορεύτηκε η είσοδος και μετακίνηση πολιτών στο Βόρειο Λιμενοβραχίονα λιμένα Ηρακλείου.

Η απαγόρευση τίθεται σε ισχύ από σήμερα 12/4/2020 και ώρα 12:00 και θα διαρκέσει όσο χρονικό διάστημα επιβάλλονται μέτρα προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Η απαγόρευση δεν καταλαμβάνει τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο λιμένα εφόσον η μετακίνησή τους πραγματοποιείται στο πλαίσιο των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων και εφόσον δεν θίγονται τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλονται με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και Αποφάσεις αναφορικά με τη μείωση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19.

Επισημαίνεται ότι οι παραβάτες της προαναφερθείσας απόφασης, ανεξάρτητα των συντρεχουσών ποινικών και αστικών ευθυνών κατά την ισχύουσα νομοθεσία, υπόκεινται και στις κυρώσεις του άρθρου 157 του ν.δ. 187/73 (Α’ 261), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει».

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε πως ζήτησε από τους δημάρχους – εν όψει και του καλού καιρού – να ενεργοποιήσουν πρόσθετα μέτρα ελέγχου στις πόλεις τους.

Το Σάββατο (11/04) είχε πολύ κόσμο στην Αθήνα η παραλία Φλοίσβου, με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσόδρα να αναφέρει: «Ναι στη βόλτα, όχι στον συνωστισμό».

Η αστυνομία μοίρασε πρόστιμα σε πάρκο στα Βριλήσσια, ενώ στη Θεσσαλονίκη έκλεισε και πεζόδρομος.

Πηγή: Κορονοϊός: Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία στο Ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου – Τι λέει η απόφαση - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα