Κορονοϊός: Αυτό είναι το ηχητικό μήνυμα κατά των συναθροίσεων που θα ακούγεται από τα περιπολικά

Ηχογραφημένο μήνυμα της ΕΛΑΣ προς τους πολίτες, θα ακούγεται από τα περιπολικά έως και την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, για την αποτροπή του συνωστισμού σε πλατείες και εξωτερικούς χώρους στην Αττική, ημερομηνία που λήγουν τα νέα μέτρα, που έχουν ανακοινωθεί.

Το μήνυμα αναφέρει ότι δεν επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις άνω των εννέα ατόμων σε εξωτερικούς χώρους, ενώ επισημαίνει πως όλοι πρέπει να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία.

Αναλυτικά, το μήνυμα της ΕΛΑΣ,

που θα ακούγεται στους δρόμους, αναφέρει τα εξής:

«Δεν επιτρέπονται οι συγκεντρώσεις άνω των εννέα ατόμων σε πάρκα πλατείες και άλλες εξωτερικούς χώρους. Για την παράβαση προβλέπεται πρόστιμο 150 ευρώ. Η απαγόρευση ισχύει έως και την Κυριακή 4 Οκτωβρίου. Ας κάνουμε όλοι υπομονή. Ακολουθήστε τις οδηγίες για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία».

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο ξεκίνησε να ισχύει από χθες Δευτέρα (21/9) και θα διατηρηθεί μέχρι και τις 4 Οκτωβρίου, ενώ στόχος είναι να αλλάξει η εικόνα μια και υπάρχει έντονη ανησυχία για την έξαρση των κρουσμάτων και την κατακόρυφη άνοδο των διασωληνωμένων.

Σχέδιο της ΕΛΑΣ για τις πλατείες

Πάντως στην κατάρτιση σχεδίου για ιδιότυπο «lockdown» σε πλατείες έχει προχωρήσει η ελληνική αστυνομία, ως έσχατη λύση για την αποφυγή συνωστισμών και περαιτέρω διασποράς του νέου κορονοϊού, σε συνδυασμό με τα νέα μέτρα.

Μεταξύ των μέτρων που ενδέχεται να εφαρμόσει η ΕΛ.ΑΣ. ως έσχατο μέσο είναι τα εξής:

«Κορδέλες» αποκλεισμού σε πλατείες προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός.Ομάδες έκτακτου «από-συγχρωτισμού» που θα περιλαμβάνει αστυνομικούς που θα σπεύδουν εγκαίρως σε σημεία με υπερσυγκέντρωση ανθρώπων για να γίνονται συστάσεις.Διαφημιστική καμπάνια κατά του συνωστισμού και για την εφαρμογή των μέτρων.Συστάσεις αποσυμφόρησης από μεγάφωνα περιπολικών που θα γίνονται σε τουλάχιστον δύο ή τρεις γλώσσες.
Keywords
Τυχαία Θέματα