Κορωνοϊός: Απαγόρευση επισκέψεων σε σπίτια αποφάσισε η Σκωτία

Μέτρα που έχουν ως στόχο να αποφευχθεί ένα νέο γενικευμένο "lockdown" ανακοίνωσε η τοπική Πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζιον, λίγο μετά από την ανακοίνωση παρόμοιων μέτρων για την Αγγλία από τον Μπόρις Τζόνσον.

Σε ένα βήμα παραπέρα από τα όσα θα ισχύουν στην Αγγλία, η ηγέτιδα του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας ανακοίνωσε ότι από την Τετάρτη θα απαγορεύονται οι επισκέψεις σε άλλα σπίτια. Μεταξύ των λίγων εξαιρέσεων περιλαμβάνεται η φροντίδα εγγονιών από παππούδες και γιαγιάδες.

Θα συνεχίσει να ισχύει ο «κανόνας των έξι» εκτός σπιτιών, δηλαδή οι συναντήσεις έως έξι ατόμων από δύο

διαφορετικά νοικοκυριά. Στις υπαίθριες συναντήσεις τα παιδιά κάτω των 12 ετών δε θα προσμετρώνται μεταξύ των έξι.

Η κ. Στέρτζιον, όπως και ο Μπόρις Τζόνσον νωρίτερα, κάλεσε τους πολίτες να εργάζονται από το σπίτι εφόσον μπορούν. Άφησε μάλιστα ανοιχτή την πιθανότητα να επιβληθεί νομικά στους εργοδότες η υποχρέωση να επιτρέπουν στους υπαλλήλους τους να εργάζονται μακριά από το γραφείο.

Από την Παρασκευή παμπ, μπαρ και εστιατόρια θα κλείνουν στην Σκωτία στις 10 τη νύχτα, ώστε να περιοριστεί ο χρόνος συναναστροφής πολιτών στους χώρους των επιχειρήσεων εστίασης.

Κάλεσε όλους τους κατοίκους της Σκωτίας να καταβάλουν ξανά συνειδητή προσπάθεια να φορούν κάλυμμα προσώπου όπου απαιτείται και να τηρούν τους κανόνες υγιεινής και κοινωνικής απόστασης.

«Δεν είναι δυνατό να ζήσουμε φυσιολογικά με τον κορωνοϊό παρόντα», σχολίασε η κ. Στέρτζιον, προσθέτοντας όμως ότι «ο ιός δε θα μείνει για πάντα εδώ».

Πηγή:ΚΥΠΕ
 

Keywords
Τυχαία Θέματα