Κορονοϊός: Ραγδαία αύξηση με 110 νέα κρούσματα στη χώρα, τα 60 σε Θεσσαλονίκη και Καβάλα (video)

Την ώρα που τα νέα μέτρα για τη μη εξάπλωση του νέου κορονοϊού είναι σε εφαρμογή και οι έλεγχοι για την τήρησή τους σαρωτικοί, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου (01/08) 110 νέα κρούσματα στη χώρα, εκ των οποίων τα 60 είναι σε Θεσσαλονίκη και Καβάλα

και τα 19 στην Αττική. Επίσης, τα 12 είναι «εισαγόμενα» (από αυτά τα 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου).

Όπως έγινε γνωστό, 10 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος τις τελευταίες ώρες και οι νεκροί ανέρχονται συνολικά στους 206.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη να λάβει οποιοδήποτε πρόσθετο περιοριστικό μέτρο χρειαστεί, προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση του κορονοϊού και στο τραπέζι υπάρχουν η επαναφορά των sms στο 13033 και τα τοπικά lockdown.

Ο «χάρτης» των κρουσμάτων

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα 110 νέα κρούσματα, τα 60 εντοπίζονται σε Θεσσαλονίκη και Καβάλα. Τα 33 από αυτά, συνδέονται με δύο προσδιορισμένες εστίες. Πρόκειται για την επιχείρηση στην Καβάλα και τον γάμο στη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικότερα:

– 9 κρούσματα βρέθηκαν κατά τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας,
– 3 εισαγόμενα κρούσματα, προσήλθαν αυτοβούλως,
– 19 κρούσματα είναι στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
– 37 κρούσματα είναι από την περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης (10 εκ των οποίων σχετίζονται με τον γάμο στους Αμπελόκηπους).
– 23 κρούσματα είναι από την περιφερειακή ενότητα Καβάλας και σχετίζονται με ιχνηλάτηση σε εταιρεία επεξεργασίας και εμπορίας κρεάτων, όπου υπήρξαν μαζικά κρούσματα.
– 6 κρούσματα είναι στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας, τα 5 εκ των οποίων σχετίζονται με μπαρ στο Βόλο.
– 3 κρούσματα είναι στην περιφερειακή ενότητα Κέρκυρας.
– 3 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.
– 2 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Πιερίας.
-Ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κορινθίας.
-Ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας.
-Ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Πέλλας.
-Ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Αχαϊας.
-Ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρει:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 110 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4587, εκ των οποίων το 54.8% αφορά άνδρες.

1280 (27.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2252 (49.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 2 (20.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 60.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 128 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 206 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Σεφ γνωστού μαγαζιού στον Βόλο κόλλησε τέσσερις συναδέλφους του

Σεφ που εργαζόταν σε γνωστό καφέ – μπαρ του Βόλου βρέθηκε θετικός στον νέο κορονοϊό και κόλλησε τέσσερις συναδέλφους του.

Πρόκειται, σύμφωνα με το «taxydromos.gr» – για 25χρονο άνδρα και μετά την είδηση ότι βρέθηκε θετικός στο νέο κορονοϊό, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προχώρησε την Παρασκευή (31/07) στην ιχνηλάτηση των επαφών του σεφ στον χώρο εργασίας του και συνολικά λήφθηκαν 90 δείγματα.

Το Σάββατο (01/08), ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων και από τα 90 δείγματα τα τέσσερα βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό.

Τα 86 άτομα που βρέθηκαν σήμερα αρνητικά στον ιό θα υποβληθούν ξανά στο τεστ μετά από μία εβδομάδα, ώστε να διασφαλιστεί ότι πράγματι δεν έχουν προβληθεί από κορονοϊό. Ο 25χρονος σεφ νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και σύμφωνα με πληροφορίες, η κλινική του εικόνα είναι καλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα