Κορονοϊός: Σαρωτικοί έλεγχοι για τα μέτρα – «Λουκέτα» σε μπαρ, σύλληψη διοργανωτή συναυλίας

Το Σάββατο (01/08) είναι η πρώτη μέρα εφαρμογής των νέων αυστηρότερων μέτρων κατά του κορονοϊού οι έλεγχοι από Αστυνομία και Τροχαία είναι σαρωτικοί με στόχο την την εφαρμογή τους. Είναι χαρακτηριστικό πως μπήκαν «λουκέτα» σε μπαρ, ενώ συνελήφθη ο διοργανωτής συναυλίας του Σωκράτη Μάλαμα. Το αδιαχώρητο έγινε, άλλωστε, σε πάρτι σε club στην Εύβοια, όπου τα μέτρα για την τήρηση αποστάσεων πήγαν… περίπατο.

Αν και σύμφωνα

με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη καταστηματάρχες αλλά και πολίτες δείχνουν να συμμορφώνονται στις οδηγίες των ειδικών και της Πολιτικής Προστασίας, δεν λείπουν και οι παραβάτες.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, σε 19 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν μέχρι στιγμής στη Μύκονο – έξι σε beach bar και 13 σε νυχτερινά κέντρα – υπήρξαν τρεις συλλήψεις. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για ηχορύπανση και διατάραξη κοινής ησυχίας. Λεπτομέρεια: οι συλλήψεις αυτές αφορούν σε συνωστισμό, αλλά επειδή δεν υπάρχει σχετικό αδίκημα παραπέμπονται για ηχορύπανση…

Σε επτά ελέγχους που έγιναν στη Νάουσα της Πάρου επιβλήθηκε πρόστιμο σε ένα άτομο για τη μη χρήση μάσκας. Επίσης έγιναν 15 έλεγχοι στη Σαντορίνη χωρίς να διαπιστωθεί κάποια παράβαση.

Στη Χαλκιδική σφραγίστηκαν δυο μπαρ για 15 ημέρες, επειδή στη διάρκεια ελέγχου που έγινε διαπιστώθηκε ότι οι πελάτες ήταν υπεράριθμοι και υπήρξε συνωστισμός και συγχρωτισμός. Ταυτόχρονα επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 30.000 και 13.000 ευρώ αντίστοιχα.

Στην Καβάλα συνελήφθη ο διοργανωτής συναυλίας του Σωκράτη Μάλαμα, καθώς στο χώρο του θεάτρου δεν τηρήθηκε κανένα από τα μέτρα που προβλέπονται στον ποινικό κώδικα με στόχο την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού. Η συναυλία του δημοφιλούς καλλιτέχνη πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο ανοιχτό θέατρο «Ακόντισμα» της Νέας Καρβάλης του Δήμου Καβάλας και η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε τα 1.000 άτομα.

Ο υπεύθυνος της διοργάνωσης παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο, που του επέβαλε διοικητικό πρόστιμο 1.500 ευρώ.

Τροχαία: 1.039 έλεγχοι σε ΜΜΜ, 24 παραβάσεις για μάσκες και υπεράριθμους

Περισσότερους από 1.000 ελέγχους σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς πραγματοποίησε σήμερα η Τροχαία Αττικής, για μάσκες και υπεράριθμους επιβάτες, σε όλο το λεκανοπέδιο. Αναλυτικά, από τις 08.00 το πρωί έως τις 22.00 το βράδυ, τα συνεργεία της Τροχαίας πραγματοποίησαν συνολικά 1.039 ελέγχους σε ΜΜΜ, βεβαιώνοντας 24 παραβάσεις.

Οι 18 από αυτές αφορούσαν επιβάτες που δεν φορούσαν μάσκες και στους οποίους επιβλήθηκε το πρόστιμο των 150 ευρώ και οι έξι σε λεωφορεία του ΚΤΕΛ με υπεράριθμους επιβάτες, τα οποία ελέγχθηκαν στα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών.

Οι υπεράριθμοι επιβάτες κατέβηκαν από τα λεωφορεία και παράμειναν σε κλειστούς χώρους στα διόδια, απ’ όπου παρελήφθησαν από άλλα λεωφορεία του ΚΤΕΛ. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν την Κυριακή (02/08).

Keywords
Τυχαία Θέματα