Στα χέρια του Ιμόμπιλε το «Χρυσό Παπούτσι»

Ο στράικερ της Λάτσιο, Τσίρο Ιμόμπιλε, θα πάρει, τελικά, το «Χρυσό Παπούτσι» για τη σεζόν 2019/2020, καθώς ο βασικός του αντίπαλος στη μάχη για το βραβείο του κορυφαίου σκόρερ της «Γηραιάς Ηπείρου» για την τρέχουσα περίοδο, Κριστιάνο Ρονάλντο, έμεινε εκτός αποστολής για το ντέρμπι με την Ρόμα.

Είναι, μάλιστα, η πρώτη φορά που παίκτης από την Serie A θα κερδίσει το «Χρυσό Παπούτσι» από τη σεζόν 2006/2007, όταν το βραβείο είχε κατακτήσει ο Φραντζέσκο Τότι με 26 τέρματα.

Ciro Immobile

Bota de Oro 2020 | Clasificación definitiva https://t.co/ovT9f2ourR

— Neogol.com (@neogolcom) August 1, 2020

Πριν ακόμη ξεκινήσει η τελευταία αγωνιστική της Serie A, ο Ιμόμπιλε είναι ο νέος κάτοχος του βραβείου, καθώς μετρά έως τώρα 35 γκολ. Ο πορτογάλος αστέρας, ο οποίος ήταν ο μόνος που μπορούσε να εκθρονίσει τον στράικερ των «λατσιάλι» από την κορυφή, τέθηκε εκτός αποστολής από το ματς απέναντι στην Ρόμα.

Y de repente, apareció un simple mortal qie fue capaz de superar los registros goleadores de Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Robert Lewandowski, Karim Benzema, Luis Suárez y muchas más leyendas de este deporte.

¡CIRO IMMOBILE ES EL BOTA DE ORO 2020! pic.twitter.com/xfIijTPLUf

— FAN10 (@SoyFan10) August 1, 2020

Το εγχείρημα του σταρ της Γιουβέντους ήταν, άλλωστε, έτσι κι αλλιώς δύσκολο, εφόσον βρισκόταν 4 γκολ πίσω από τον Ιμόμπιλε. Έτσι, περιορίζεται στην 3η θέση πίσω από τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι.

Πλέον, ο Τσίρο Ιμόμπιλε κερδίζει και το βραβείο του πρώτου σκόρερ του ιταλικού πρωταθλήματος και στο παιχνίδι της ομάδας του κόντρα στην Λάτσιο θα επιδιώξει να σπάσει ακόμη ένα ρεκόρ. Συγκεκριμένα, κυνηγάει τα 36 τέρματα του Γκονζάλο Ιγκουαΐν από τη σεζόν 2015-2016.

¡NUEVA BOTA DE ORO!

Keywords
Τυχαία Θέματα