«Μετωπική» Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή με φόντο την Παιδεία

Αντεγκλίσεις κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με εκατέρωθεν επιθέσεις Τσίπρα – ΜητσοτάκηΤο πρωί της Τετάρτης η ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε η ΝΔ στο νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση

Σε σφοδρή αντιπαράθεση εφ΄όλης της ύλης εξελίχτηκε η συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για τις αλλαγές στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

«Βρίσκεται σε κατάσταση

νευρικής κρίσης από τότε που έκλεισε η β’ αξιολόγηση και είχαμε μία συμφωνία που ανοίγει δρόμους προοπτικής για την οικονομία », τόνισε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Δεν διστάσατε να βάλετε απαγορευτικό στα στελέχη σας και στον ίδιο τον ανιψιό σας. Τι έχετε πάθει; Μην ξινίζετε το πρόσωπό σας, εμείς θα έπρεπε να ξινίζουμε το πρόσωπό μας με μία αντιθεσμική συμπεριφορά», διερωτήθηκε.

«Φτάσατε στο σημείο την ημέρα των γενεθλίων μου, αντί για ευχές να μου απευθύνετε ύβρεις, ότι είμαι ψεύτης και κλέφτης», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας για να επαναλάβει ότι «τα νεύρα δεν κάνουν καλό».

Το γάντι σήκωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέγοντας ότι η κυβέρνηση ενεργεί «χωρίς αναστολές, με νόμους σκούπα και αναρίθμητες τροπολογίες, εν μέσω θέρους».

Έβαλε επίσης στο στόχαστρο του ακόμη και τον πρόεδρο της Βουλής τον οποίο κατηγόρησε για νομοθετική παρακμή.

Η συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί το απόγευμα, ενώ η ψήφιση του νομοσχεδίου θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Τετάρτης κατόπιν αιτήματος της ΝΔ για ονομαστική ψηφοφορία.

Αναλυτικά:

Τσίπρας: Όχι στο ακαδημαϊκό Survivor

«Η Παιδεία είναι δημοκρατικό δικαίωμα για να μπορούν οι πολίτες να ασκούν κριτική στην εξουσία. Η παιδεία είναι ζήτημα Δημοκρατίας», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

«Ριγμένα στην αρένα του ανταγωνισμού τα πανεπιστήμια θα αλληλοσκοτώνονται για το ποιο θα επιβιώσει στο ακαδημαϊκό Survivor . Όλοι εναντίον όλων και ο καθένας μόνος του. Αξιολόγηση ναι, ακαδημαϊκή ζούγκλα όχι», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Κατάργηση του νόμου προανήγγειλε ο Μητσοτάκης

Κατάργηση του νόμου του υπουργείου Παιδείας προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν όπως είπε έρθει στην εξουσία.

Χαρακτήρισε επίσης επικίνδυνη για τη χώρα και τους νέους την ασκούμενη πολιτική από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Κουτσούμπας: Μεγάλο παζάρι της μεταλυκειακής εκπαίδευσης

Το νομοσχέδιο είναι μακριά από τις ανάγκες των φοιτητών και των πραγματικών λαϊκών συμφερόντων, είπε στη Βουλή ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ.

Σημείωσε ότι «σε αντίθεση με τα κηρύγματα περί δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και δημοκρατίας, πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που δίνει πραγματικό άσυλο στην επιχειρηματική λειτουργία των ιδρυμάτων και επιδιώκει να δώσει σημαντικά οφέλη στις επιχειρήσεις».

Γεννηματά: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ απαξιώνουν την εκπαίδευση η Γεννηματά

«Πολωτική ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ» χαρακτήρισε τη σημερινή διαδικασία στη Βουλή η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μία κακή ταξική επιλογή και προσπαθεί να ελέγξει τα πάντα κομματικά» επισήμανε, κατηγορώντας και τη ΝΔ ότι «καλλιεργεί τον φόβο για να συσπειρώνει το κομματικό της ακροατήριο. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ απαξιώνουν την εκπαίδευση».

Παλιομοδίτικος ο νόμος λέει ο Θεοδωράκης

«Ο νόμος που θα ψηφίζουν σήμερα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι παλιομοδίτικος, αριστερίστικος αχταρμάς με ακροδεξιά φρένα» είπε στη Βουλή ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα