Κίνδυνος αποκλεισμού της Μπενφίκα για τρία χρόνια λόγω του σκανδάλου διαφθοράς (εικόνες – video)

Η Μπενφίκα δεν έχει… ξεμπλέξει με το σκάνδαλο διαφθοράς που ταλαιπωρεί τα τελευταία χρόνια το πορτογαλικό ποδόσφαιρο, καθώς ο αρμόδιος εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή των «αετών» για την υπόθεση «e-toupeira». Κάτι που μπορεί να επιφέρει στην ομάδα της Λισσαβώνας μέχρι και τριετή αποκλεισμό από όλες τις διοργανώσεις.

Ο πορτογαλικός σύλλογος φέρεται να εμπλέκεται σε σκάνδαλο που αφορά εγκλήματα διαφθοράς, δωροδοκίας και πλαστογράφησης και σε περίπτωση καταδίκης μπορεί να επιβληθεί αποκλεισμός από έξι μήνες μέχρι τρία χρόνια.

Benfica, scoppia il caso

“E-Toupeira”: club sotto accusa per corruzione – Ultime Notizie Calcio – https://t.co/9GPdDMOeJX pic.twitter.com/RI5T0LrSMz

— Ultime Notizie Calcio (@UNotizieCalcio) 5 Σεπτεμβρίου 2018

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της υπόθεσης, υπάρχουν ενδείξεις ότι δικαστικοί αξιωματούχοι διέρρεαν σε άνθρωπο της Μπενφίκα πληροφορίες σχετικά με την εν ενεργεία εκδίκαση διαφόρων υποθέσεων.

E-toupeira: oficial de justiça foi pago com acesso ao anel VIP do Benfica https://t.co/uEl7gGkG06

— Titus Flavius Vespasianus (@Sier2012) 5 Σεπτεμβρίου 2018

Οι πληροφορίες είχαν να κάνουν με υποθέσεις που αφορούσαν το ποδόσφαιρο αλλά και αντιπάλους της Μπενφίκα και αφορούν τις σεζόν 2016-2017 και 2017-2018. «Οι πληροφορίες αποκτήθηκαν με παράνομο τρόπο με αντάλλαγμα προνόμια για τους αξιωματούχους και παράνομα πλεονεκτήματα για την Μπενφίκα» σημειώνεται χαρακτηριστικά. Αυτός που φέρεται να διέρρεε τις απόρρητες πληροφορίες είναι ο δικαστικός αξιωματούχος Ζοζέ Σίλβα, ο οποίος μιλούσε με τον πρώην δικηγόρο του συλλόγου, Πάουλο Γκονσάλβες.

Para a malta esperançosa que o Benfica deixe de competir pelas acusações do e-toupeira, lembrem-se o que aconteceu àquele outro personagem poderoso que também não respeitava muito o segredo de justiça. pic.twitter.com/LaV8qeaIXw

— CGP (@carlosgpinto) 5 Σεπτεμβρίου 2018

Οι δικηγόροι του Σίλβα αποδέχθηκαν την διαρροή, ωστόσο σημείωσαν ότι οι πληροφορίες που δόθηκαν δεν ήταν δυνατόν να καταστήσουν τη Μπενφίκα πλήρως ενήμερη για τις συγκεκριμένες υποθέσεις. Ως αντάλλαγμα έπαιρνε φανέλες της ομάδας, εισιτήρια για αγώνες, αλλά και… δουλειά για τον ανιψιό του.

Benfica SAD é arguida
Administradores ouvidos no DIAP no âmbito do processo e-Toupeira

Todas as capas dos jornais em https://t.co/oWdPsKvGy3 pic.twitter.com/3jsCoZATnU

— SAPO (@sapo) 28 Αυγούστου 2018

Χωρίς Σάμαρη, αλλά με Βλαχοδήμο, η Μπενφίκα στους ομίλους

Ο Ανδρέας Σάμαρης δεν θα αγωνιστεί στους αγώνες της Μπενφίκα απέναντι στην ΑΕΚ για τη φάση των ομίλων του Champions League. Αντίθετα, στη λίστα των παικτών που δήλωσαν οι Πορτογάλοι στην UEFA, βρίσκεται ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος.

Η λίστα της Μπενφίκα όπως δηλώθηκε στην UEFA (με αστερίσκο οι παίκτες που βρίσκονται στη β` λίστα):
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Σβίλαρ, Βαρέλα, Βλαχοδήμος, Αζεβέδο*, Ζλόμπιν*.
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Κόντι, Γκριμάλντο, Ρούμπεν Ντίας, Κορσιά, Γιούρι Ριμπέιρο, Λέμα, Ζαρντέλ, Αντρέ Αλμέιδα, Αμαράλ*, Πινέιρο*, Καλάιτσα*, Φέρο*.
ΜΕΣΟΙ: Φέισα, Γκάμπριελ, Άλφα Σεμέδο, Σάλβιο, Κροβίνοβιτς, Πίτσι, Κέρβι, Ζίβκοβιτς, Ράφα, Γκέντσον, Ζοάο Φέλιξ*, Φλορεντίνο Λουίς*.
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Ζόνας, Σεφέροβιτς, Φερέιρα, Καστίγιο, Ζοσέ Γκόμες*, Γιότα*, Νούνο Σάντος*.

Πηγή: sdna.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα