Κατέρριψε «στοιχειωμένο» πανελλήνιο ρεκόρ η Παυλοπούλου

Ένα – διπλό – πανελλήνιο ρεκόρ που άντεχε σχεδόν 16 χρόνια κατέρριψε η Νικόλ Παυλοπούλου, κατά τη διάρκεια της 1ης ημέρας των χειμερινών αγώνων κολύμβησης ΟΠΕΝ κατηγορίας, στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ.

Η 18χρονη πρωταθλήτρια του Ωκεανού πρώτευσε στα 200μ. μικτή ατομική με 2:16.22, καταρρίπτοντας -μετά από πολύ καιρό που το κυνηγούσε και το έχανε για λίγο- το πανελλήνιο ρεκόρ γυναικών και νεανίδων, το οποίο ήταν 2:16.24 και το είχε η Βάσω Αγγελοπούλου από τις 3 Αυγούστου 2003 και το Ευρωπαϊκό

Πρωτάθλημα Ε/Ν της Γλασκόβης.

Οι τελικοί της 1ης ημέρας περιλάμβαναν και μία εξαιρετική κούρσα του Απόστολου Χρήστου, ο οποίος, αν και δεν είχε ιδιαίτερο συναγωνισμό στα 100μ. ύπτιο, τερμάτισε σε 53.77, επιβεβαιώνοντας το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Γκουανγκζού (το έχει πιάσει από πέρυσι).

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ πρώτευσε χωρίς να πιεστεί στα 50μ. ελεύθερο με 22.32, ενώ ο Δημήτρης Νέγρης πέτυχε ατομικό ρεκόρ στα 400μ. ελεύθερο με 3:50.83 και έδειξε ότι ξεκινά πολύ δυναμικά τη χρονιά. Νόρα Δράκου και Σοφία Κλικοπούλου μοιράστηκαν την πρώτη θέση στα 50μ. ελεύθερο, αφού τερμάτισαν ταυτόχρονα σε 26.09, ενώ στα 200άρια πεταλούδα ο Στέφανος Δημητριάδης (2:00.11) και η Άννα Ντουντουνάκη (2:14.09) πρώτευσαν με σχετικά αξιόλογους (για την εποχή) χρόνους.

****

Το χρυσό μετάλλιο στο διεθνές τουρνουά Dan Kolov στην κατηγορία των 55κ. κατέκτησε η Μαρία Πρεβολαράκη. Η ελληνίδα πρωταθλήτρια πραγματοποίησε μεγάλη εμφάνιση στον τελικό και επικράτησε με 8-0 της Ζέσνεβα (Καζακστάν).

Η «κυρία» της ελληνικής Πάλης σε ένα εξαιρετικά δύσκολο τουρνουά, που είναι βαθμολογημένο από την Παγκόσμια Ομοσπονδία έδειξε ότι είναι έτοιμη να διεκδικήσει από φέτος το εισιτήριο για το Τόκιο.

Στην πορεία της έως τον τελικό νίκησε αρχικά την Γκουν (Τουρκία) με 6-3 και στη συνέχεια επικράτησε με 3-1 της Ζάσινα (Πολωνία).

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα