«Καταπέλτης» το πόρισμα της διεθνούς επιτροπής για τον θάνατο Κασόγκι – «Σχεδιάστηκε από αξιωματούχους της Σαουδικής Αραβίας»

Στη δημοσιότητα δόθηκε το πόρισμα της διεθνούς επιτροπής του ΟΗΕ για τον θάνατο του σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο αραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη.

Η συγκεκριμένη έκθεση είναι «κόλαφος» για την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας καθώς αναφέρει πέρα από κάθε αμφιβολία πως «βάναυση δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι σχεδιάστηκε από αξιωματούχους της Σαουδικής Αραβίας και εκτελέστηκε μετά από εντολή τους».

H ερευνήτρια του ΟΗΕ

Agnès Callamard είπε ότι η ομάδα ξεψάχνισε «το ψυχρό και φρικτό ακουστικό υλικό» της δολοφονίας, το οποίο είχαν στην κατοχή τους οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

Η Callamard είπε επίσης ότι ζήτησε την πραγματοποίηση επίσημης επίσκεψης στη Σαουδική Αραβία και δήλωσε ότι είχε «σημαντικές ανησυχίες» σχετικά με τη νομική διαδικασία που θα ακολουθούσε το Ριάντ, προκειμένου να εξεταστεί η εμπλοκή των 11 κατηγορούμενων και η καταδίκη τους, αν κριθούν ένοχοι.

Η ερευνήτρια του ΟΗΕ δήλωσε ότι η έρευνα συνεχίζεται και ότι θα είναι ευχαριστημένος αν εμφανιστεί οποιοσδήποτε με περισσότερες πληροφορίες και στοιχεία, πριν από τον Ιούνιο, όταν θα καταθέσει την τελική του έκθεση.

(ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα