Και το ποδήλατο… ένωσε Γαλλία και Δανία – Υπόσχεση Μακρόν για εκκίνηση του Tour de France από την Κοπεγχάγη (εικόνες – video)

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν βρέθηκε στη Δανία, ελπίζοντας στην οικοδόμηση μιας στενής σχέσης με την Κοπεγχάγη, στο πλαίσιο της φιλοδοξίας του για μια πιο ενωμένη ευρωπαϊκή ένωση και στις συναντήσεις του με τον δανό πρωθυπουργό Λαρς Λέκε Ράσμουσεν πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ο αθλητισμός και το ποδήλατο.

Οι δυο τους έκαναν βόλτες στην Κοπεγχάγη με ποδήλατο και ο γάλλος πρόεδρος έδωσε την υπόσχεση ο γύρος της Γαλλίας- είναι ο μεγαλύτερος αγώνας ποδηλασίας στον κόσμο, που διαρκεί πάνω από τρεις εβδομάδες και γίνεται κάθε Ιούλιο-στο μέλλον (το 2020 ή το

2021-θα φιλοξενηθεί και στην πρωτεύουσα της Δανίας. Συχνά αυτός ο αγώνας φιλοξενείται και σε άλλες χώρες, το 2019 στις Βρυξέλλες θα διεξαχθούν τα πρώτα του… κομμάτια.

Bisiklet bir ulaşım aracıdır, hatta politikacılar için de ulaşım aracıdır!
Danimarka Başbakanı Lars Lökke Rasmussen ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, København sokaklarını turlarken: pic.twitter.com/MXaz06J295

— 350 Ankara (@350ankara) 30 Αυγούστου 2018

Να αναφέρουμε ότι η βασίλισσα της Δανίας Μαργκρέτε υποδέχθηκε τον Εμανουέλ Μακρόν στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης. Ο γάλλος πρόεδρος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων δανών στρατιωτών. Στη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του στη χώρα ο Μακρόν είχε επαφές και με φοιτητές. Όλοι τους δήλωναν ενθουσιασμένοι και από την προοπτική να δουν στην Δανία αυτό τον σημαντικό αγώνα ποδηλασίας. Σε πολλές χώρες της Ευρώπης υπάρχουν, άλλωστε, πάρα πολλοί φαν του ποδήλατου… Το χρησιμοποιούν και για τις μετακινήσεις τους, αφού υπάρχουν και οι κατάλληλες υποδομές.

#Macron and Danish PM #Rasmussen take a bike ride in #Copenhagen pic.twitter.com/B5HHrLDOnF

— CGTN (@CGTNOfficial) 30 Αυγούστου 2018

Danes love bikes. So why not let the Grand Depart of Tour de France take place in Denmark? Yesterday the French President Emmanuel Macron announced, that the Tour de France soon will depart from Denmark. He even gave our Prime Minister Lars Løkke Rasmussen the Yellow Jersey.

Keywords
Τυχαία Θέματα