Στα δικαστήρια οι καθαρίστριες του ΟΑΕΔ για να πάρουν τον μισθό τους

Το δρόμο της… δικαστικής οδού πρόκειται να ακολουθήσουν οι 478 καθαρίστριες του ΟΑΕΔ που είναι απλήρωτες από τον περασμένο Μάιο.

Με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων του Οργανισμού, αποφασίστηκε να επιλεχθεί η συγκεκριμένη λύση, σε μια προσπάθεια να ασκηθεί πίεση, ώστε να μπορέσουν οι καθαρίστριες να πληρωθούν.

Ήδη έχει συμφωνηθεί να υπάρξει συνεργασία με το δικηγορικό γραφείο του γνωστού εργατολόγου Δημήτρη Περπατάρη, ώστε να προχωρήσει

η διαδικασία για τη δικαστική διεκδίκηση (ασφαλιστικά μέτρα, έκδοση διαταγής πληρωμής).

Η σχετική εξουσιοδότηση είναι απολύτως προσωπική και θα πρέπει να συμπληρωθεί προσωπικά από την κάθε καθαρίστρια.

Στη συνέχεια η υπόθεση θα εκδικαστεί άμεσα από το αρμόδιο Ειρηνοδικείο. Σε περίπτωση που οι καθαρίστριες δικαιωθούν, κάτι που είναι και το πιθανότερο, τότε εκδίδεται άμεσα διαταγή πληρωμής για να καταβληθεί η μισθοδοσία από τον ΟΑΕΔ.

Έτσι, ξεπερνιέται ο «σκόπελος» του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που δεν υπογράφει για να εκδοθεί το σχετικό κονδύλι.

Παράλληλα, το υπουργείο Εργασίας προωθεί νομοθετική ρύθμιση ώστε να τακτοποιηθεί οριστικά το συγκεκριμένο ζήτημα, που κατά καιρούς ταλαιπωρεί εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα, με πολύμηνη καθυστέρηση της μισθοδοσίας τους.

Πάντως, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση που κατά το παρελθόν, έδωσε αγώνα για να τακτοποιήσει το ζήτημα με τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, βρίσκεται ξανά αντιμέτωπη με ανάλογο πρόβλημα.

Keywords
Αναζητήσεις
καθαριστρια οαεδ
Τυχαία Θέματα