«Καυτό» το… τρίτο ημίχρονο στην Τούμπα – Παράπονα και καταγγελίες από τον Πανιώνιο

Με παράπονα από την πλευρά των ανθρώπων του Πανιωνίου συνοδεύτηκε η ήττα αποκλεισμού της αθηναϊκής ομάδας στο Κύπελλο, κάτι που φάνηκε και στην αντίδραση των ποδοσφαιριστών μετά το 4ο γκολ του ΠΑΟΚ. Την Πέμπτη (28/2) οι «κυανέρυθροι» εξέδωσαν ανακοίνωση, αναφέροντας: «Μας εξανάγκασαν σε αποκλεισμό, καθόρισαν το αποτέλεσμα ο Σκουλάς και οι συνεργάτες του». Η ομάδα της Νέας Σμύρνης ζητάει τη χρήση του VAR τη νέα σεζόν.

Υψηλούς τόνους ανέβασε ο Ραζβάν Λουτσέσκου μετά την πρόκριση της ομάδας του στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τον αγώνα Κυπέλλου προς τον Πανιώνιο, λέγοντας: «Κανείς στην Αθήνα, δεν το αποδέχεται όταν νικάμε». Πιο υπαινικτικός ήταν ο αρχηγός της ομάδας Παναγιώτης Κόρμπος με τη διαιτησία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Πανιωνίου αναφέρει:

«Για μια ακόμα φορά οι λέξεις χάνουν το νόημά τους, μπροστά στα διαιτητικά εγκλήματα που έκριναν την έκβαση μιας ποδοσφαιρικής αναμέτρησης. Στην Τούμπα ο κ. Σκουλάς και οι συνεργάτες του Κουρομπύλια, Ευθυμιάδης, Σέζος, καθόρισαν ξεκάθαρα το αποτέλεσμα και έδωσαν στον ΠΑΟΚ την πρόκριση.

Προφανώς και αιφνιδιάστηκαν και οι ίδιοι και δεν περίμεναν ότι ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ θα κατάφερνε να σταθεί επάξια στον αγωνιστικό χώρο και να διεκδικήσει το δικαίωμα στο όνειρο. Μόλις το αντιλήφθηκε ο κ. Σκουλάς, ξεκίνησε να δείχνει κίτρινες κάρτες προκειμένου να μην μπορούν να μαρκάρουν οι παίκτες μας όπως έπρεπε. Οι δε βοηθοί του χωρίς καμία αναστολή, μετέτρεπαν τα άουτ σε κόρνερ, αλλά και δήθεν δεν αντιλαμβάνονταν ότι η μπάλα έχει περάσει εκτός γραμμής, όπως έγινε και στη φάση του 2-1. Δεν έβλεπαν όμως ούτε τα επιθετικά φάουλ στον τερματοφύλακά μας, όπως αυτό στο 3-2. Και φυσικά, όταν όλα έδειξαν να χάνονται, ήρθε η εφεύρεση του πέναλτι στο 118, με τον κ. Σκουλά να δείχνει την πλήρη σύγχησή του, αφήνοντας αρχικά τη φάση, αλλά δευτερόλεπτα μετά και προφανώς αφού είχε την υπόδειξη της κ. Κουρομπύλια, έδειξε το σημείο του πέναλτι. Προς ικανοποίηση της ίδιας της βοηθού διαιτητή, που όπως φάνηκε άλλωστε, χάρηκε με την ψυχή της το γκολ του Βιεϊρίνια.

Αδιάψευστος μάρτυρας άλλωστε για όλα αυτά, τόσο ο τηλεοπτικός όσο και ο φωτογραφικός φακός.

Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και είναι ντροπή να επιστρατεύονται τέτοιοι άνθρωποι για να του δώσουν την πρόκριση. Αυτονόητο είναι δε, ότι από τους διαιτητές του χθεσινού αγώνα πρέπει να αφαιρεθεί η σφυρίχτρα.

Όλοι τους βέβαια είναι ανεπιθύμητοι στα παιχνίδια του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ κάτι που θα επισημάνουμε και με επιστολή μας στην ΚΕΔ και την ΕΠΟ.

Πιστέψαμε ότι είχαμε δικαίωμα στο όνειρο και την πρόκριση. Τελικά το μόνο που βιώσαμε ήταν ο εκβιασμός και ο εξαναγκασμός σε αποκλεισμό. Άλλωστε είναι πετυχημένοι στο έργο τους, καθώς η ιστορία, που είναι και αυτό που μένει τελικά, μετά από χρόνια θα αναφέρει μόνο την πρόκριση του ΠΑΟΚ και όχι την σφαγή του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ.

Υ.Γ. Τον κ. Λουτσέσκου δεν τον μάθαμε τώρα. Από την Ξάνθη είχε δώσει δείγματα του χαρακτήρα του και της απαράδεκτης συμπεριφοράς του, προς τους αντίπαλους προπονητές και παίκτες. Ντροπή και μόνο ντροπή, γιατί εκπροσωπεί πλέον έναν μεγάλο σύλλογο.

Υ.Γ. 2 Για την αξιοπιστία του ποδοσφαίρου πρέπει να θεσπιστεί από του χρόνου το VAR. Αν υπήρχε στο χθεσινό παιχνίδι το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό και ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ θα είχε πάρει την πρόκριση. Για παράδειγμα στην φάση του Σταυρόπουλου με την Κρέσπο, στο πρώτο ημίχρονο, η φάση θα ήταν ως μη γενόμενη γιατί θα είχε καταλογιστεί χέρι στο ξεκίνημα της».

Την Τετάρτη (27/2) στην συνέντευξη Τύπου δεν προσήλθε ο προπονητής Άκης Μάντζιος. Αντ’ αυτού προσήλθε ο βοηθός του Χωριανόπουλος Γιώργος,που μετά το τέλος του αγώνα δήλωσε: «Απλά λιτά και περιεκτικά. Ένα μεγάλο μπράβο στους παίκτες μας, αξιαίπενη προσπάθεια, πάλεψαν στα ίσια τον ΠΑΟΚ, θεωρώ ότι αξίζαμε την πρόκριση, στόχος μας πλέον το πρωτάθλημα. Ευχαριστώ πολύ».

Όπως είπαμε, πιο υπαινικτικός ήταν ο αρχηγός της ομάδας Παναγιώτης Κόρμπος, που κάλεσε τον κ. Σκουλά, τον τέταρτο διαιτητή, αλλά και την Χρυσούλα Κουρομπίλια, να βγουν και να πουν, τι είπαν στην διάρκεια του ημιχρόνου.

Είπε συγκεκριμένα: «Για τον αποκλεισμό του Πανιωνίου στην παράταση: «Το είχα πει και πριν δύο ημέρες ότι θα διεκδικήσουμε την πρόκριση, το παλέψαμε με όλες μας τις δυνάμεις, αλλά δεν τα καταφέραμε. Η ψυχολογία ήταν στα ύψη με το 2-2, αλλά δεν πρέπει να ησυχάζεις σε μια δύσκολη έδρα, απέναντι στον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος. Πολλά πέρασαν από το μυαλό μας. Δεν θέλω να πω κάτι πάνω στα νεύρα μου γιατί μπορεί να τιμωρηθώ».

Για τα όσα έγιναν στο τέλος του αγώνα: «Δεν υπάρχει λόγος να παίξουμε για ποιον λόγο να παίξουμε; Όταν η μπάλα χτυπάει στο χέρι του Μανθάτη και ο διαιτητής στην αρχή δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι και στη συνέχεια γυρνάει την φάση πίσω, για ποιον λόγο να παίξουμε;».

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε ο Ράζβαν Λουτσέσκου:

Για τα όσα έγιναν στον αγώνα: «Ένα πέναλτι στον Ολιβέιρα, το οποίο δεν δόθηκε, ένα στον Κρέσπο, ένα στο 120΄ που δόθηκε. Δύο κόκκινες που δεν δόθηκαν στον Καμαρά και τον Παπαγεωργίου. Μία κίτρινη που δεν δόθηκε στον Παπαγεωργίου, ενώ δόθηκε στον Λημνιό στην επόμενη φάση. Μία ομάδα που προσπαθούσε να δημιουργήσει και μία άλλη που μόνο κλωτσούσε. Ο Πέλκας εκτός από χτύπημα… Έρχονται και κάνουν αυτό το σόου; Δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί. Δεν αρμόζει στο ποδόσφαιρο αυτή η εικόνα, είναι για τσίρκο! Το παιχνίδι θα έπρεπε να λήξει στα πρώτα 90 λεπτά. Οδηγηθήκαμε στην παράταση κι εκεί μίλησε ο χαρακτήρας των παικτών που ήθελαν να συνεχίσουν στον θεσμό του Κυπέλλου. Είναι απίστευτο αυτό που έγινε».

Για τις αντιδράσεις από τους αντιπάλους του ΠΑΟΚ: «Σε κανέναν δεν αρέσει όταν κερδίζουμε. Κανείς στην Αθήνα, δεν το αποδέχεται όταν κερδίζουμε. Θέλουν να δημιουργήσουν μία εικόνα ότι η μία ομάδα είναι η Μπαρτσελόνα και η άλλη χάλια. Δεν μπορώ να καταλάβω το -2 στο ξεκίνημα της σεζόν, το πως χάσαμε πέρυσι το πρωτάθλημα. Πως γίνεται σε κάθε παιχνίδι να γίνονται λάθη κατά μας. Ήταν μία κατάσταση με ένα αμφισβητούμενο πέναλτι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, αλλά υπήρχαν και δύο κόκκινες κάρτες που δεν τους έδωσαν, ενώ συνεχώς ο αντίπαλος μας κλωτσούσε συνεχώς. Δεν αναφέρθηκα στο προηγούμενο παιχνίδι γιατί ήταν ξένοι οι διαιτητές. Υπήρχε ένα γκολ για τον αντίπαλο οφσάιντ και η κόκκινη στον Τζανακάκη κι εμείς πρέπει συνεχώς να ξεπερνάμε αυτές τις καταστάσεις. Προσπαθούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Υπάρχουν βέβαια και κάποιες άλλες ομάδες τύπου Μπαρτσελόνα στο πρωτάθλημα, ενώ εδώ έρχονται ομάδες που απλά συνεχώς να κλωτσάνε. Ο Πέλκας είδατε ότι ήταν εκτός και πιθανόν να είναι εκτός και στο επόμενο παιχνίδι της ομάδας».

Για την επόμενη μέρα του ΠΑΟΚ: «Δεν θα ασχοληθούμε καθόλου με αυτή την κατάσταση. Πλέον, θα προετοιμάσουμε το επόμενο παιχνίδι όπως πάντα. Δεν θα ασχοληθούμε με τα περαιτέρω παιχνίδια. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι από εδώ και πέρα, ο αντίπαλος θα έρχεται να παίζει μόνο σκληρά απέναντι μας».

Για το κομμάτι της διαιτησίας: «Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν διαιτητές που παίζουν προκατειλημμένα εναντίον μας, αλλά πιστεύω ότι υπάρχει τεράστια πίεση. Στο γήπεδο υπάρχει μία διαφορά 9 βαθμών. Δεν θέλετε να γυρίσω πίσω… Θυμάμαι έτσι στα γρήγορα τα λάθη στον ΟΦΗ, το γκολ που ακυρώθηκε κόντρα στον Πανιώνιο, το γκολ του Μπίσεσβαρ στην Τρίπολη… Δεν θέλω να μιλήσω για οριακές καταστάσεις ή κόκκινες, μιλάω για ξεκάθαρες φάσεις».

Για τις επιθέσεις στους διαιτητές: «Είναι περίεργη ερώτηση για μένα, αλλά είναι μία καλή ερώτηση. Κι ακόμα πιστεύω ότι η κυβέρνηση και οι άλλοι φορείς, θα ξεκαθαρίσουν την κατάσταση. Παρόλα αυτά πιστεύω, ότι ενδεχομένως υπάρχει ένας φόβος. Δεν μπορούμε όμως να μπούμε ποιος και γιατί, δεν ξέρουμε ποιος το έκανε. Ελπίζω ότι η δικαιοσύνη όπως μας τιμώρησε αδίκως πέρυσι, θα βρει και θα τιμωρήσει κι αυτούς τους ανθρώπους».

Για την εικόνα της ομάδας στα τελευταία παιχνίδια: «Δεν πιστεύω ότι έχει χαθεί η ισορροπία μας. Είναι μία περίοδος που τα πληρώνουμε αυτά. Υπάρχει μία στιγμή που λες ότι “φτάνει” και στο επόμενο παιχνίδι δεν θα συμβεί. Ο αντίπαλος δεν κατάφερε να σκοράρει μέσα από μία ξεκάθαρη ευκαιρία».

Για τον Βιεϊρίνια και την προσφορά του στην ομάδα: «Τεράστια προσωπικότητα, τεράστιος χαρακτήρας».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Φωτογραφίες: intime.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα