Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν Παλαιστίνιο κοντά στη Χεβρώνα

Εναν Παλαιστίνιο που κρατούσε μαχαίρι και βρισκόταν κοντά σε έναν ισραηλινό οικισμό στη Δυτική Όχθη πυροβόλησαν και σκότωσαν οι ισραηλινές δυνάμεις, όπως ανακοίνωσε μια εκπρόσωπος του στρατού.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, κανένας στρατιώτης δεν τραυματίστηκε στο επεισόδιο που σημειώθηκε κοντά στον εβραϊκό οικισμό Κίριατ Άρμπα, στη νότια Δυτική Όχθη. «Ένας Παλαιστίνιος πλησίασε ένα φυλάκιο ελέγχου των Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας κοντά στο Κίριατ Άρμπα, με ένα μαχαίρι στο χέρι. Σε απάντηση, οι στρατιώτες πυροβόλησαν εναντίον του. Ο δράστης εξουδετερώθηκε», ανέφερε η ανακοίνωση.

Η παλαιστινιακή αστυνομία ανέφερε ότι το θύμα ήταν ο Ουαέλ Τζααμπάρι, 27 ετών.

Το Κίριατ Άρμπα βρίσκεται κοντά στη Χεβρώνα και στο παρελθόν σημειώθηκαν εκεί πολλές επιθέσεις Παλαιστινίων εναντίον εβραίων εποίκων.

Η υπηρεσία ασθενοφόρων της παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου επιβεβαίωσε τον θάνατο του 27χρονου, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Ωστόσο, ένας κάτοικος της Χεβρώνας, ο Άμπεντ αλ Μάουτι αλ Καουάσμι, ισχυρίστηκε ότι ο Τζααμπάρι σκοτώθηκε από έναν Ισραηλινό έποικο ο οποίος «σταμάτησε ξαφνικά το αυτοκίνητό του και τον πυροβόλησε». Ο Αλ Καουάσμι είπε ότι άκουσε τέσσερις πυροβολισμούς και ότι το θύμα δεν κρατούσε «ούτε μαχαίρια, ούτε τίποτα».

Ο Τζααμπάρι είναι ο πρώτος Παλαιστίνιος που σκοτώνεται από τον στρατό στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη από τον περασμένο Ιούλιο, όταν ένας άλλος Παλαιστίνιος μπήκε στον εβραϊκό οικισμό Αντάμ και μαχαίρωσε τρεις ανθρώπους προτού πέσει νεκρός από τα πυρά στρατιωτών.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα