«Οι πιστοί της 3ης Σεπτέμβρη δεν μπορεί να συμπορεύονται με το κατεστημένο», δήλωσε ο Μαντζουράνης

«Όσοι παραμένουν προσηλωμένοι στους στόχους της 3ης Σεπτέμβρη δεν μπορεί να συμπορεύονται με τους εκφραστές της αντίδρασης και τους διαδόχους της ολιγαρχίας αλλά να συστρατεύονται στον αγώνα για την ανασυγκρότηση της μεγάλης δημοκρατικής και σοσιαλιστικής παράταξης», δήλωσε ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης, που διετέλεσε γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου στην 1η κυβέρνηση του Α. Παπανδρέου.

Αναφερόμενος στα 44 χρόνια από την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ,

ο κ. Μαντζουράνης αναφέρει ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου άνοιξε τις διαδικασίες δημιουργίας του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, με στόχους την εθνική ανεξαρτησία, τη λαϊκή κυριαρχία, την κοινωνική απελευθέρωση και τις δημοκρατικές διαδικασίες και ξεκίνησε μια πολυκύμαντη πορεία και δράση, που σημάδεψε ανεξίτηλα και θετικά τη δημοκρατική εξέλιξη της πατρίδας μας.

Σήμερα, τονίζει ο κ. Μαντζουράνης. «με ακόμη αιμάσσουσες και ανοικτές τις πληγές της κρίσης στα σώματα και τις ψυχές των Ελλήνων αλλά και με αναπτερωμένες ελπίδες μετά το τέλος των μνημονίων, όσοι παραμένουν προσηλωμένοι στους στόχους της 3ης Σεπτέμβρη δεν μπορεί να συμπορεύονται με τους εκπροσώπους του κοινωνικού, πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου, τους εκφραστές της αντίδρασης και της οπισθοδρόμησης και τους διαδόχους και κληρονόμους της ολιγαρχίας και του παλαιοκομματισμού, αλλά να συστρατεύονται στον αγώνα για την ανασυγκρότηση της μεγάλης δημοκρατικής και σοσιαλιστικής παράταξης».

Keywords
Τυχαία Θέματα