ΗΠΑ: Ο κορονοϊός εκτινάσσει την ανεργία – Από 3,5% στο 14,7% τον Απρίλιο

Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ραγδαία αύξηση της ανεργίας στις ΗΠΑ εξαιτίας της κρίσης του κορονοϊού, την ώρα που η πανδημία πέρασε τους τοίχους του Λευκού Οίκου και η Καλιφόρνια έδωσε το πράσινο φως για την επαναλειτουργία των εργοστασίων έπειτα από επτά εβδομάδες.

Τα στοιχεία που έδωσε το αρμόδιο υπουργείο στη δημοσιότητα δείχνουν ότι η ανεργία στη χώρα ανήλθε τον Απρίλιο στο 14,7%, από 3,5% που ήταν τον Φεβρουάριο, καταδεικνύοντας

την ταχύτητα με την οποία κατέρρευσε η εργασία μετά το lockdown. Η πανδημία εξαφάνισε μέσα σε δύο μήνες σχεδόν όλες τις θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν στη χώρα σε δέκα χρόνια ανάπτυξης.

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις και για το μήνα Μάιο, με τον σύμβολο οικονομικών του Λευκού Οίκου Κέβιν Χάσετ να εκτιμά ότι το ποσοστό της ανεργίας ενδέχεται να φτάσει περίπου το 20%. Το ποσοστό ανεργίας του Απριλίου έσπασε το ρεκόρ που είχε καταγραφεί μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τον Νοέμβριο του 1982 με 10,8%.

Αν τα νούμερα επιβεβαιωθούν το επίπεδο της ανεργίας θα είναι συγκρίσιμο με εκείνο της κρίσης της δεκαετίας του 1930.

«Ήταν εντελώς αναμενόμενο», σχολίασε ο Ντ. Τραμπ από τον Λευκό Οίκο κατά την καθημερινή ενημέρωση του Τύπου για την επιδημία, ενώ δήλωσε ότι ο κορονοϊός «θα φύγει χωρίς εμβόλιο».

Keywords
Τυχαία Θέματα