«Η τουρκική δικαιοσύνη έλαβε ανεξάρτητα την απόφαση για τον Μπράνσον», σημειώνει ο Ερντογάν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διαβεβαίωσε ότι η τουρκική δικαιοσύνη έλαβε την απόφασή της ανεξάρτητα για την απελευθέρωση του αμερικανού πάστορα, Άντριου Μπράνσον, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στον αμερικανό ομόλογό του, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τον ευχαρίστησε νωρίτερα επειδή συνέβαλε σε αυτήν την ευτυχή εξέλιξη.

«Αγαπητέ, κύριε Πρόεδρε @realDonaldTrump, όπως πάντα επισήμαινα, η τουρκική δικαιοσύνη κατέληξε στην απόφασή της ανεξάρτητα» έγραψε ο Ερντογάν σε μήνυμα στον λογαριασμό του στο Twitter.

Νωρίτερα,

ο Τραμπ είχε αναφέρει σε tweet του ότι «θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο @RT_Erdogan για τη βοήθειά του».

Επιπλέον, ο τούρκος πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα της αναθέρμανσης των διπλωματικών σχέσεων των δύο κρατών μελών του ΝΑΤΟ, που επλήγησαν από την υπόθεση Μπράνσον.

«Ελπίζω οι ΗΠΑ και η Τουρκία να συνεχίσουν τη συνεργασία τους όπως αρμόζει μεταξύ δύο συμμάχων και να πολεμούν από κοινού τις τρομοκρατικές οργανώσεις».

Sayın Başkan @realDonaldTrump, her zaman vurguladığım gibi Türk yargısı kararını bağımsız bir şekilde verdi. Umuyorum ki ABD ve Türkiye iki müttefike yakışır biçimde iş birliğine devam eder. PKK, DEAŞ ve FETÖ başta olmak üzere terör örgütlerine karşı ortak bir mücadele yürütür.

Recep Tayyip Erdoğan (@RT_Erdogan) 13 Οκτωβρίου 2018

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP – Reuters)

Keywords
Τυχαία Θέματα