Ξανά στο «σπίτι του» ο πάστορας - Τραμπ: Ευχαριστώ τον Τούρκο πρόεδρο - Ερντογάν: Δεν πήρα εγώ την απόφαση για Μπράνσον

ΚΟΣΜΟΣ

Ο Αμερικανός πάστορας Άντριου Μπράνσον έφθασε στην Ουάσιγκτον, μία ημέρα μετά την απόφαση απελευθέρωσής του από την τουρκική δικαιοσύνη, έγινε γνωστό από τον πρόεδρο μιας χριστιανικής οργάνωσης, της Family Research Council, που τον συνόδευε.

«Μόλις προσγειωθήκαμε στην αεροπορική βάση Άντριους με τον πάστορα Μπράνσον και τη σύζυγό του Νόριν. Νιώθουν ευγνωμοσύνη που είναι σώοι και αβλαβείς κι επιστρέφουν στο σπίτι τους στις ΗΠΑ» σημείωσε ο Τόνι Πέρκινς σε ένα tweet, το οποίο συνοδευόταν

από μια φωτογραφία του πάστορα ενώ κατέβαινε από το αεροσκάφος.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ "ευχαρίστησε" τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, "για τη βοήθειά του" στην υπόθεση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον και προέβλεψε ότι οι σχέσεις της Ουάσινγκτον με την Άγκυρα στο εξής θα είναι "καλές, ως και άριστες".

"Θα είναι υπέροχο να τον δω και να τον συναντήσω" ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανάρτησή του στο Twitter για τον Μπράνσον. "Είναι ένας θαυμάσιος χριστιανός που έζησε μια τόσο δύσκολη εμπειρία", πρόσθεσε.

Ο Μπράνσον αφέθηκε ελεύθερος χθες –αφού κρατήθηκε επί δύο χρόνια, αρχικά στη φυλακή και κατόπιν σε κατ' οίκον περιορισμό– μετά την καταδίκη του από τουρκικό δικαστήριο σε φυλάκιση 3 ετών και 45 ημερών για την κατηγορία της κατασκοπείας. Λίγες ώρες μετά την απόφαση του δικαστηρίου, αναχώρησε αεροπορικώς, μαζί με τη σύζυγό του, για τη Γερμανία.

Η απελευθέρωση του Μπράνσον εκτιμάται ότι θα μπορούσε να οδηγήσει στη βελτίωση των αμερικανικοτουρκικών σχέσεων που διανύουν περίοδο κρίσης. Ο πρόεδρος Τραμπ ωστόσο διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία για άρση των κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας, σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση του πάστορα.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαβεβαίωσε από την πλευρά του, μετά την απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον, ότι η τουρκική δικαιοσύνη έλαβε την απόφασή της ανεξάρτητα.

«Αγαπητέ, κύριε Πρόεδρε, όπως πάντα επισήμαινα, η τουρκική δικαιοσύνη κατέληξε στην απόφασή της ανεξάρτητα» έγραψε ο Ερντογάν σε μήνυμα στον λογαριασμό του στο Twitter.

«Ελπίζω οι ΗΠΑ και η Τουρκία να συνεχίσουν τη συνεργασία τους, ως σύμμαχοι που είναι και να πολεμούν από κοινού τις τρομοκρατικές οργανώσεις».

ΤραμπΜπράνσονΤουρκίαΕρντογάνHas video: Exclude from popular: 0
Keywords
Τυχαία Θέματα