Η στιγμή της κλοπής πίνακα του Βαν Γκογκ από μουσείο της Ολλανδίας – Ήταν κλειστό λόγω κορονοϊού (video)

Τη στιγμή της κλοπής πίνακα του Βίνσεντ Βαν Γκογκ από μουσείο του Άμστερνταμ κατέγραψε κάμερα ασφαλείας και το βίντεο κάνει τον γύρο του κόσμου.

Το μουσείο «Singer Laren» στην Ολλανδία ήταν κλειστό λόγω τω μέτρων για τον κορονοϊό και η κλοπή σημειώθηκε στις 30 Μαρτίου. Η αξία του πίνακα αξίας ανέρχεται περίπου στα 2,97 εκατ. ευρώ. Χρονολογείται από το 1884.

Στο βίντεο φαίνεται ο κλέφτης να μπαίνει στο μουσείο σπάζοντας μια τζαμένια πόρτα με μια βαριοπούλα. Αρχικά, έσπασε

όσες γυάλινες πόρτες βρήκε στο διάβα του. Στη συνέχεια φαίνεται να βάζει τον πίνακα κάτω από το χέρι του και να αποχωρεί προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο δράστης παραμένει άφαντος με τις Αρχές να ελπίζουν ότι με τη δημοσιοποίηση του βίντεο θα υπάρξουν νέες πληροφορίες.

Εκτός από τον κλέφτη οι αστυνομικοί αναζητούν και τον οδηγό ενός λευκού βαν που φαίνεται στις κάμερες να περνάει από το μουσείο την ώρα της κλοπής, εξετάζοντας το ενδεχόμενο ο ασύλληπτος δράστης να είχε και συνεργούς.

Ο διευθυντής του μουσείου επιμένει ότι τα μέτρα ασφαλείας είχαν εγκριθεί από ειδικούς με το θέμα. Η ληστεία αποτέλεσε σημαντικό πλήγμα για το μουσείο που ήδη μετρούσε πληγές μετά το κλείσιμό του λόγω της πανδημίας.

Πηγή: Η στιγμή της κλοπής πίνακα του Βαν Γκογκ από μουσείο της Ολλανδίας – Ήταν κλειστό λόγω κορονοϊού (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα