Η «πειραγμένη» φωτογραφία από «τετ α τετ» του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ με τον αφγανό πρόεδρο

Μια «περίεργη» διαφορά ανάμεσα στις φωτογραφίες που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αφγανικές αρχές και το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών από τις συνομιλίες του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών και του προέδρου του Αφγανιστάν, μονοπώλησε τις αναφορές του Τύπου, σχετικά με τη συνάντηση των δύο προσώπων.

Συγκεκριμένα, στις δύο φωτογραφίες οι Ρεξ Τίλερσον και Ασράφ Γκάνι φαίνονται να βρίσκονται σε μια αίθουσα χωρίς παράθυρα. Όμως υπάρχει μια σημαντική λεπτομέρεια που χωρίζει τις δύο φωτογραφίες: Ένα ρολόι τοίχου, το οποίο «εξαφανίστηκε»

από τη φωτογραφία που δημοσίευσε η αφγανική προεδρία, σε αντίθεση με αυτή του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως μετέδωσε το BBC, η αφγανική «εκδοχή» της φωτογραφίας είναι «πειραγμένη», προκειμένου να φανεί πως η συνάντηση έγινε στην Καμπούλ κι όχι σε αμερικανική βάση, κάτι που φανερώνεται από το στρατιωτικό ρολόι και τον συναγερμό φωτιάς.

Μετά τη συνάντηση και οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν πως πραγματοποιήθηκε στην Καμπούλ, ωστόσο, λίγο αργότερα, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών με νέα ανακοίνωση, διευκρίνισε πως τελικά έγινε σε αμερικανική στρατιωτική βάση, στο Bagram.

Keywords
Τυχαία Θέματα