Γιατί Μπιλ Γκέιτς και Στιβ Τζομπς απαγόρευαν τη χρήση τεχνολογίας στα παιδιά τους;

Τι είναι αυτό που γνώριζαν οι εμβληματικότερες μορφές της τεχνολογίας στη σύγχρονη ιστορία, Μπιλ Γκέιτς και ο Στιβ Τζομπς, ώστε να μην επιτρέπουν στα παιδιά τους να χρησιμοποιούν τις τεχνολογίες που ανέπτυξαν;

Η απάντηση σχετίζεται με το πόσο εθιστική είναι η τεχνολογία. Σύμφωνα με έρευνες, η πιθανότητα ενός μαθητή να εμφανίσει κατάθλιψη αυξάνεται δραματικά αν χρησιμοποιεί συχνά τα social media και

πολλές ώρες το κινητό του τηλέφωνο.

Το 2007, ο Μπιλ Γκέιτς όρισε περιορισμό στον χρόνο χρήσης της οθόνης, όταν η κόρη του άρχισε να αναπτύσσει μια ανθυγιεινή προσκόλληση σε ένα video game. Επίσης δε επέτρεπε στα παιδιά του να χρησιμοποιούν τα κινητά τους μέχρι να γίνουν 14 ετών.

Από την πλευρά του ο Τζομπς, CEO της Apple μέχρι το θάνατό του το 2012, αποκάλυψε το 2011 ότι δεν επέτρεπε στα παιδιά του να χρησιμοποιεί το iPad που μόλις είχε λανσαριστεί.

Οι εκπαιδευτικοί συγγραφείς του βιβλίου «Screen Schooled: Two Veteran Teachers Expose How Technology Overuse is Making Our Kids Dumber» με θέμα τη χρήση τεχνολογίας από τους μαθητές και τις αρνητικές επιπτώσεις της, επισημαίνουν ότι οι γονείς στη Σίλικον Βάλεϊ, φαίνεται να κατανοούν και με το παραπάνω την εθιστική δύναμη των smartphones, των tablets και των υπολογιστών στα παιδιά, παρόλο που οι ίδιοι έχουν επενδύσει σε αυτά.

Keywords
Τυχαία Θέματα