Η μέρα που ο Μέσι άλλαξε το ποδόσφαιρο – Έτσι υπέγραψε το πρώτο συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα

Η 15η Φλεβάρη θα πρέπει να γιορτάζεται από την Μπαρτσελόνα. Σαν σήμερα πριν από 17 χρόνια, ο Μέσι υπογράφει το πρώτο του συμβόλαιο με τους «μπλαουγκράνα», καθώς έγινε κάτοικος της «Μασία», όπου στη συνέχεια είχε κολλητούς τους Φάμπρεγας και Πικέ.

Τότε που το παιδί… θαύμα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου άφησε το Ροζάριο της Αργεντινής, πηγαίνοντας στις αποδεδειγμένα κορυφαίες ποδοσφαιρικές ακαδημίες του κόσμου. Αυτή η μετακίνηση έχει, πάντως, πολύ παρασκήνιο, καθώς ο 31χρονος άσος, που εκτός των άλλων έχει κατακτήσει πέντε φορές την «Χρυσή Μπάλα», θα μπορούσε

να είχε καταλήξει στην Άρσεναλ. Το πρώτο συμφωνητικό με την Μπαρτσελόνα υπεγράφη, μάλιστα, περίπου ένα χρόνο πριν ο Μέσι μπει στη «Μασία» , σε χαρτοπετσέτα σε εστιατόριο στη Βαρκελώνη.

Ο γνωστός μάνατζερ, Οράσιο Γκατζιόλι ήταν ο άνθρωπος που πήγε τον Λιονέλ Μέσι στην Μπαρτσελόνα κατόπιν έντονης πίεσης από τον ίδιο, καθώς απειλούσε τους «μπλαουγκράνα» ότι αν δεν κλείσουν τη συμφωνία, θα πάει τον τότε νεαρό άσο σε άλλες ομάδες να δοκιμαστεί. Μία εξ αυτών θα ήταν και η Ρεάλ Μαδρίτης…

Ήταν 14 Δεκεμβρίου του 2000, όταν ο Κάρλες Ρεσάκ ως εκπρόσωπος της Μπαρτσελόνα, ο ατζέντης, Τζοζέπ Μαρία Μινγκέγια και ο εκπρόσωπος της οικογένειας, Οράσιο Γκατζιόλι, συναντήθηκαν στο εστιατόριο του Τένις Κλαμπ Πομπέγια.

Κάθισαν σε ένα γωνιακό τραπέζι που έκτοτε φέρει και το όνομα Μέσι για να τα βρουν. Η οικογένεια του μετέπειτα ηγέτη της Μπάρτσα είχε αγωνία για την έκβαση και πίεζαν τους μάνατζερ να τους παρουσιάσουν ένα χαρτί. Αυτό έγινε σε μια χαρτοπετσέτα. Σύμφωνα με τον Γκατζιόλι, ο Χόρχε Μέσι, πατέρας του άσου της Μπάρτσα, αυτή τη χαρτοπετσέτα δεν την είχε δει ποτέ.

#FCB Se cumplen 18 años de la servilleta de Messi con el FC Barcelona https://t.co/lNLgyQj2oR pic.twitter.com/DH2MF3Tmc8

— Diario SPORT (@sport) 14 Δεκεμβρίου 2018

Το κείμενο που συντάχθηκε έγραφε: «Στην Βαρκελώνη στις 14 Δεκεμβρίου του 2000 παρόντος του Μινγκέλα και του Οράσιο, ο Κάρλες Ρέσακ, τεχνικός διευθυντής της Μπαρτσελόνα, δεσμεύεται να υπογράψει τον Λιονέλ Μέσι, παρά κάποιες απόψεις που στηρίζουν το αντίθετο, αρκεί να τηρηθούν όσα είχαν προηγουμένως συμφωνηθεί…».

Έτσι, η Μπαρτσελόνα δεσμεύτηκε να κάνει δικό της τον μικρό Μέσι. Το έπραξε το 2002, αφού πρώτα βρήκε δουλειά στον πατέρα του, ώστε να πήγαινε η οικογένειά του στη Βαρκελώνη. Τότε, οι «μπλαουγκράνα» αποφάσισαν, μάλιστα, να ακολουθήσουν ειδική αγωγή στον Μέσι, ώστε να πάρει ύψος, καθώς είχε ορμονικό πρόβλημα.

Hoy NO son 14 años del 1er contrato de Messi. Mentira. El “contrato” fue en una servilleta. La foto de abajo no es. pic.twitter.com/OWeK3N3EQu

— El 10 (@el10blaugrana) 15 Φεβρουαρίου 2016

Η ιστορία του Μέσι θα μπορούσε να έχει γραφτεί διαφορετικά αν η Άρσεναλ ικανοποιούσε τις απαιτήσεις του πατέρα τού Λιονέλ για ένα σπίτι και μια δουλειά στο Λονδίνο εκείνη την εποχή.

Αυτό αναφέρεται στο βιβλίο «Μέσι», του Ισπανού Γκιγέμ Μπαλάγκ. Πιο αναλυτικά, τη σεζόν 2002-2003 ο Αρσέν Βενγκέρ είχε στείλει έναν δικό του άνθρωπο, τον Φράνσις Καγκιγκάο, για να δει τους πιτσιρικάδες της Μπαρτσελόνα σε έναν αγώνα με την Πάρμα. Η Άρσεναλ είχε ήδη αποφασίσει πως ήθελε τον Σεσκ Φάμπρεγκας, ενώ στα πλάνα της ήταν και η απόκτηση του Ζεράρ Πικέ. Μόνο που ο Καγκιγκάο – ήταν ο μοναδικός σκάουτερ στο παιχνίδι – εντυπωσιάστηκε από τον 15χρονο Μέσι, σε ματς που ο Πικέ δεν έπαιξε. Ο τελευταίος έψαξε αμέσως να βρει τον μάνατζερ του αργεντινού άσου, αλλά δεν τα κατάφερε.

Se cumplieron 16 años del primer acuerdo de Messi con el Barça. La famosa servilleta… pic.twitter.com/89Rr4wgnvm

— Juez Central (@Juezcentral) 17 Δεκεμβρίου 2016

Φαίνεται πως τυχαία βρήκε, τελικά, τον μάνατζερ του Μέσι εκείνη την εποχή, Χοράσιο Γκαγκιόλι. Δείπνησαν, μαζί και το ενδιαφέρον της Άρσεναλ για τον Μέσι γρήγορα έγινε πρόταση, που στον πατέρα του, Χόρχε. Η οικογένεια του Μέσι ήθελε ένα διαμέρισμα στο Λονδίνο, ενώ ο πατέρας του έπρεπε να βρει δουλειά. Κάτι που δεν ικανοποιήθηκε από τους «κανονιέρηδες». Αυτά τα… έδωσε η Μπάρτσε και στην πορεία του χρόνου τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Οι Λονδρέζοι τότε υπέγραψαν με τους Φάμπρεγκας και Πικέ, αλλά τελικά μόνο ο πρώτος φόρεσε τη φανέλα της Άρσεναλ.

Ο μεγάλος Μέσι πήγε στην… αγκαλιά της «Μασία» τον Φλεβάρη του 2002, έχοντας αγωνιστεί στη χώρα του στη Νιούελς Ολντ Μπόις και παραμένει, ακόμα, στην Μπαρτσελόνα. Εντυπωσίασε στους «μικρούς» του συλλόγου και δεν άργησε να παίξει και στη μεγάλη ομάδα, με τον Φρανκ Ράικαρντ να είναι ο προπονητής που του έδωσε την ευκαιρία.

El 1º contrato que firmó #Messi con el Barça fue en una servilleta y será exhibido próximamente en el museo del Club : pic.twitter.com/R5nqukl2

Leo Messi Fan Club (@LeoMessiFanClub) 11 Ιανουαρίου 2012

DEPORTE FUTBOL : MESSI, PRIMER CONTRATO EN UNA SERVILLETA..
http://t.co/RkMMA4cd pic.twitter.com/cx4lnYvm

— Jorge Godoy (@GAP90) 8 Ιανουαρίου 2012

Keywords
Τυχαία Θέματα