Η μέρα που η Νάπολι βρήκε τον Θεό της (εικόνες – video)

5 Ιουλίου του 1984. Κανείς στη Νάπολι δεν ξεχνά μέχρι σήμερα αυτή την ημερομηνία. Ήταν η μέρα που πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του στο Σαν Πάολο ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Η μέρα που η πόλη αυτή της Νότιας Ιταλίας υποδέχθηκε τον Θεό της, γιατί σαν Θεός λατρεύτηκε, λατρεύεται και θα λατρεύεται εκεί ο Αργεντινός παλαίμαχος σούπερ σταρ.

Σε μια εποχή που ο βορράς της γειτονικής χώρας είχε την πρωτοκαθεδρία και στο ποδόσφαιρο, η Νάπολι βγήκε μπροστά για να κάνει την επανάσταση

της.

Δίπλα στην ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης βρέθηκαν όλοι οι Ναπολιτάνοι, ανεξαρτήτως ηλικίας, αρκετοί εκ των οποίων αντιμετώπιζαν μάλιστα σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Η Νάπολι, όπως και αρκετές γύρω περιοχές, αντιμετώπισαν τότε λειψυδρία, με αποτέλεσμα οι οπαδοί των υπόλοιπων ομάδων, κυρίως του βορρά, να φωνάζουν συνθήματα εναντίον των «Παρτενοπέι» όπως «βρωμάτε», «κάντε μπάνιο» και διάφορα άλλα. Η απάντηση τους; «Δεν έχουμε νερό, έχουμε όμως τον Μαραντόνα».

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα έμεινε στη Νάπολι μέχρι το 1992. Σε 259 αγώνες πέτυχε 115 γκολ, ενώ κέρδισε δύο πρωταθλήματα της Serie A (1987 και 1990).

Keywords
Τυχαία Θέματα