Η «εθνική συνείδηση» της Κεραμέως στο twitter

Στις 10 Ιουλίου, τρεις μέρες μετά τις εκλογές, η Νίκη Κεραμέως έδωσε το πρώτο στίγμα σχετικά με τις προτεραιότητές της από τη νέα θέση που της εμπιστεύτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η νέα υπουργός Παιδείας μίλησε, κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής, για ανάπτυξη θρησκευτικής συνείδησης, προκαλώντας τότε σφοδρές αντιδράσεις αρκετών χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Δύο

μήνες μετά και ενώ ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται ν’ αναπτύξει το κυβερνητικό του πλάνο στη ΔΕΘ, η κα. Κεραμέως κατάφερε να στρέψει και πάλι πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας. Η υπουργός Παιδείας, παραχωρώντας συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό του Alpha, επισήμανε έναν άλλο στόχο της ίδιας και κατ’ επέκταση του υπουργείου στο οποίο είναι επικεφαλής. Τι είπε; Ότι στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι η Ιστορία «να πάψει να είναι κοινωνικού χαρακτήρα» και να «αναπτύσσει την εθνική συνείδηση».

Η αναχρονιστική, αν μη τι άλλο, πρόθεσή της, της χάρισε την πρωτιά στα trends στο twitter.

Δείτε μερικά απ’ αυτά:

Κάποιος να ενημερώσει την #Κεραμεως ότι η ιστορία είναι ΕΠΙΣΤΗΜΗ και όχι μέσο για εθνικιστική προπαγάνδα.
Αλήθεια υπάρχουν σ’αυτήν την χώρα δάσκαλοι, ακαδημαϊκοί,συμβούλια εκπαιδευτικών για να αντιδράσουν ή συμφωνούν με τις μπούρδες που εξαγγέλει?#κυβερνηση_τσιρκο #νδ_ξεφτίλες

— el_ges

Keywords
Τυχαία Θέματα