Φουρτούνες στον ΟΛΘ - Ξεκίνησαν κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι

Κινητοποιήσεις ξεκίνησαν από σήμερα Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι του ΟΛΘ με αίτημα την μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου 100 και πλέον εργαζομένων σε αορίστου χρόνου αλλά και την επαναπρόσληψη συναδέλφου τους που είχε απολυθεί τον Ιούλιο.

Οι κινητοποιήσεις θα είναι κατ' αρχάς με τη μορφή αποχής από υπερωρίες και εργασία τα Σαββατοκύριακα ενώ δεν αποκλείονται και πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Alea jacta est - Ο κύβος «ερρίφθη»

Η κινητοποίηση μας, με αποχή από εργασία Σαββάτου – Κυριακής και υπερωριακή εργασία ξεκινάει σήμερα Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, καθώς πέρασε άπρακτη άλλη μία εβδομάδα με την επίμονη άρνηση του Προέδρου της ΟΛΘ ΑΕ να προχωρήσει άμεσα τόσο στην αποκατάστασή της ομαλής λειτουργία της εργασιακής σχέσης της συναδέλφου, αποκαθιστώντας έτσι και το κλίμα σταθερότητας και εργασιακής ειρήνης  όσο και στη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου των εκατό και πλέον εργαζόμενων,  σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Και μάλιστα με σιγή ιχθύος! Ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Καμία προσπάθεια προσέγγισης/ απάντησης. Σε κενό αέρος όλο το προηγούμενο δίμηνο από τον Πρόεδρο της ΟΛΘ ΑΕ,  μετά την αυταρχική πράξη της καταχρηστικής και άκυρης απόλυσης συναδέλφου. Δε χρειάζεται να υπενθυμίσουμε ότι η πράξη αυτή συνοδεύτηκε από εκφοβιστικό λόγο, απρεπή συμπεριφορά και προσβολή της προσωπικότητας της εργαζόμενης. Και από τις 8 Αυγούστου εκκρεμεί έστω και η απάντηση του στο Πόρισμα του ΣΕΠΕ. Είναι χαρακτηριστικό ότι η μόνη επαφή με το Πρόεδρο που επιμένει να χειρίζεται το θέμα της άκυρης απόλυσης είναι με την αποστολή με e- mail της επικοινωνίας του Προέδρου με το Υπουργείο εργασίας!!

 Και αντίστοιχη σιγή ασυρμάτου οκτώ μηνών και πλέον, για το θέμα των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, που η ανανέωση για τις πρώτες από αυτές πραγματοποιείται για τρίτη φορά.  Και στο θέμα αυτό επιδείχτηκε η ίδια αυταρχική συμπεριφορά αφού αρνήθηκαν και την υποτυπώδη ενημέρωση που είναι υποχρεωμένη η εταιρεία να παρέχει παραβιάζοντας τις ισχύουσες γενικές διατάξεις εργατικού δικαίου.

Υπενθυμίζουμε ότι αν και η κατάρτιση σύμβασης ορισμένου χρόνου ή οι διαδοχικές ανανεώσεις της σύμβασης αυτής θεωρούνται ως ενιαία σύμβαση αορίστου χρόνου  όταν μεταξύ άλλων η φύση & το αντικείμενο της εργασίας ικανοποιεί πάγιες και τακτικές ανάγκες της επιχείρησης, ο Πρόεδρος όλο το προηγούμενο διάστημα αρνούνταν έστω και να συζητήσει το θέμα με τους εκπροσώπους των εργαζόμενων,  επιμένοντας στην παραβίαση βασικών αρχών δικαίου.>

Ο αυταρχισμός και η προσπάθεια δημιουργίας εργαζόμενων διαφορετικών ταχυτήτων, με διαφορετικές αμοιβές και δικαιώματα,   δεν θα περάσει. Αυτό που έχει να επιλέξει η Διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ είναι εάν  θα προχωρήσει συντεταγμένα με νομιμότητα μέσα από διάλογο και σε κλίμα εργασιακής ειρήνης στην επίλυση των σοβαρών εργασιακών θεμάτων που  εκκρεμούν ή αν συνεχίζοντας την αυταρχική συμπεριφορά, τις παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας, θα βάλει το λιμάνι, τους εργαζόμενους και τους χρήστες σε περιπέτειες.  Με τις καθυστερήσεις στη Συλλογική διαπραγμάτευση της Συλλογικής Σύμβασης , τον αυταρχισμό και με απαξίωση των θεμάτων που θέτουν οι εργαζόμενοι δεν κερδίζουν χρόνο, επιδεινώνουν την κατάσταση.

Υπενθυμίζουμε ότι,όπως στο προηγούμενο διάστημα ξεκαθαρίσαμε απολύτως και προς κάθε κατεύθυνση , το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης χωρίς θεσπισμένες Εργασιακές Σχέσεις,δε ΛΕΙΤΟΥΡΓΕI.

Εξαντλήσαμε πια κάθε περιθώριο υπομονής, δώσαμε όλο τον απαιτούμενο χρόνο στον Πρόεδρο και στην εταιρεία να αποφασίσει, αλλά χωρίς αποτέλεσμα  ΔΥΣΤΥΧΩΣ !!!

Το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα παραμείνει η μεγαλύτερη και πιο αναπτυσσόμενη επιχείρηση της  Κεντρικής Μακεδονίας και της Βόρεια Ελλάδας, μοναδικό συγκριτικό αναπτυξιακό πλεονέκτημα της πόλης με ΘΕΣΠΙΣΜΕΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ. Δεν θα επιτρέψουμε την εγκατάσταση εργασιακού μεσαίωνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα