Η «αρχιλοχίας του Χίτλερ» και η «Μις Χίτλερ» πρωτοστατούσαν σε ναζιστική οργάνωση στην Ιταλία – Πώς δρούσαν

Στην εξάρθρωση της φιλοναζιστικής, ξενοφοβικής και αντισημιτικής οργάνωσης «Εθνικοσοσιαλιστικό Ιταλικό Κόμμα των Εργατών», προχώρησαν οι αστυνομικοί της ασφάλειας της Καλτανισέτα, στην Ιταλία, συλλαμβάνοντας 19 άτομα.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και αρκετές γυναίκες, οι οποίες διαδραμάτιζαν κεντρικό ρόλο στα όργανά της. Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες στις κατοικίες των 19 ατόμων σε όλη την χερσόνησο: από το Μπέργκαμο στον βορρά έως τη Σικελία στον νότο και τη Σαρδηνία στα κεντρικά.

Italian police arrest 19 far-right extremists in raids across the country that

uncovered a cache of weapons and a range of Nazi paraphernalia https://t.co/m913m9w6dY

Bloomberg (@business) November 29, 2019

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που προέκυψαν από την επιχείρηση «Μαύρες Σκιές» της ασφάλειας της Καλτανισέτα, μεταξύ των ηγετικών στελεχών, βρίσκεται μία 48χρονη υπάλληλος, η Αντονέλα Παβίν, με σύζυγο και παιδιά, που την είχαν συνεπάρει οι ναζιστικές ιδέες και συμμετείχε στην εθνική επιτροπή του «Εθνοσοσιαλιστικού Ιταλικού Κόμματος των Εργατών» και είχε λευκό ποινικό μητρώο.

Η Αρχιλοχίας

Η ίδια αυτοαποκαλείτο «Αρχιλοχίας του Χίτλερ» και αποστολή της ήταν η στρατολόγηση και η διάδοση της ναζιστικής και ξενοφοβικής ιδεολογίας του κόμματος.

Italy uncovers plot to create new Nazi party https://t.co/kenEADAwXE pic.twitter.com/Bre2JtIY7R

— NewsRantz.Com – Information At Your Finger Tips (@newsrantz) November 29, 2019

Οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνες στην κατοικία της κι έχουν ανακαλυφθεί στο υλικό που κατασχέθηκε επιγραφές με τη σβάστικα, με αντισημιτικά συνθήματα και ναζιστικές σημαίες.

Επίσης, η ίδια χρησιμοποιούσε ένα ρωσικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, προκειμένου να μην γίνονται αντιληπτοί και αποδείχθηκε πως είχε συμμετάσχει σε εκδηλώσεις της άκρας δεξιάς στο Βένετο. Το απίστευτο είναι πως η ίδια δρούσε με τέτοια μυστικότητα, που ακόμη και οι οικείοι της αγνοούσαν την πολιτική της δραστηριότητα αλλά και το πάθος της με τον Χίτλερ.

Ποια είναι η «Μις Χίτλερ»

Εκτός από την «Αρχιλοχία», σημαντική θέση στην οργάνωση κατείχε και η επονομαζόμενη «Μις Χίτλερ». Είναι η 26χρονη Φραντσέσκα Ρίτσι, κάτοικος του Πότσο ντ’ Άντα στο Μιλάνο, η οποία σύμφωνα με τις αρχές είχε λάβει μέρος ως ομιλήτρια σε συνέδριο ακροδεξιών στην Λισσαβόνα το περασμένο καλοκαίρι. Στόχος του συνεδρίου ήταν να δημιουργηθεί ένα ακροδεξιό δίκτυο μεταξύ εθνικοσοσιαλιστών στην Πορτογαλία, την Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία.

Επίσης είχε συμμετάσχει στον διαδικτυακό διαγωνισμό του ρωσικού μέσου κοινωνικής δικτύωσης «VK», κερδίζοντας τον τίτλο «Μις Χίτλερ 2019». Χαρακτηριστικό της το τατουάζ με τον ναζιστικό αετό στην πλάτη. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, μία φίλη της την είχε ειδοποιήσει πως η αστυνομία βρίσκεται στα ίχνη της οργάνωσης, έπειτα από ενημέρωση που είχε από «πληροφοριοδότη» της μέσα στην αστυνομία, που αργότερα οι διωκτικές αρχές εντόπισαν στο πρόσωπο ενός ανώτερου υπαλλήλου του αρχηγείου της αστυνομίας του Τορίνου.

New post (Neonazisti, una talpa nella polizia avvertì miss Hitler. “Gli sbirri ti osservano”. E scattò l’allerta – https://t.co/hd0abu98Ew) has been published on NUOVA RESISTENZA antifa’ – https://t.co/c3QxgL7fkm pic.twitter.com/r2bHgiKTbT

— nuovaresistenza (@KenSharo) November 29, 2019

Στην οργάνωση αυτή συμμετείχε κι άλλη μία γυναίκα, στο Καλτνιέρο της Βερόνα, στην κατοικία της οποίας εντοπίσθηκε το καταστατικό πρόγραμμα της ομάδας, έγγραφα και διαδικτυακό υλικό, φιλοναζιστικά αντικείμενα, σημαίες με την σβάστικα και ναζιστικά βιβλία, ενώ το ενδιαφέρον στις έρευνες έχει προκαλέσει κι ένα ζεύγος από τη Σικελία, ο άνδρας 42 ετών και η γυναίκα 40.

Miss Hitler, la Sergente e le altre adepte del Fuhrer che volevano organizzare il partito nazista https://t.co/UZVWBZ9mJ8 pic.twitter.com/3ZKqbRrZGH

Blitz quotidiano (@BlitzQuotidiano) November 29, 2019

Ένας από τους συλληφθέντες είχε στην κατοχή του ένα όπλο και από τα έγγραφα προκύπτει πως η οργάνωση σκόπευε να πραγματοποιήσει επίθεση κατά της ομοσπονδίας των παρτιζάνων μαχητών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ANPI.

Πηγή: Η «αρχιλοχίας του Χίτλερ» και η «Μις Χίτλερ» πρωτοστατούσαν σε ναζιστική οργάνωση στην Ιταλία – Πώς δρούσαν - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα