«Ναι» σε κοινές δράσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, λέει ο Μαργαρίτης – «Ο διάλογος είναι επιβεβλημένος»

Με τη φράση ότι «ο διάλογος είναι χρήσιμος και επιβεβλημένος. Όπως και οι κοινές δράσεις», τοποθετήθηκε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ Θεόδωρος Μαργαρίτης, σχετικά με τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, τασσόμενος παράλληλα υπέρ της απευθείας επικοινωνίας μεταξύ των δύο κομμάτων, «χωρίς προξενήτρες και δραγουμάνους», όπως είπε.

Αναλυτικότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο news247.gr, ο κ. Μαργαρίτης

υπογράμμισε ότι «πρέπει να αποκατασταθούν οι σχέσεις συνεννόησης ανάμεσα στο ΚΙΝΑΛ και στον ΣΥΡΙΖΑ», εξηγώντας ότι «είναι δυο κόμματα της αντιπολίτευσης. Δεν συμβάλει ούτε ο πολεμικός λόγος ούτε η μετωπική αντιπαράθεση στη λεγομένη “προοδευτική όχθη”».

«Ο διάλογος είναι χρήσιμος και επιβεβλημένος. Όπως και οι κοινές δράσεις. Αρκεί ο ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει την γραμμή διεμβολισμού του ΚΙΝΑΛ με μετάγραφες στελεχών και υπόγεια παζάρια. Αρκεί να ξεπεράσει την λογική «τι Παπάγος..τι Πλαστήρας». Αυτό που είναι το λογικό είναι η απευθείας επικοινωνία ΣΥΡΙΖΑ με ΚΙΝΑΛ. Χωρίς προξενήτρες και δραγουμάνους. Η ίδια η ζωή θα δείξει άλλωστε το πεδίο συμπτώσεων και διαφωνιών», τόνισε ο κ. Μαργαρίτης.

Κληθείς να σχολιάσει το ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαμηνύει πως αν χρειαστεί θα προχωρήσει σε διπλές εκλογές προκειμένου να «κάψει» την απλή αναλογική, ο κ. Μαργαρίτης δηλώνει ότι ο πρωθυπουργός «φαίνεται μέχρι στιγμής να κινείται με μικροκομματικές σκοπιμότητες και με μια γραμμή συντηρητικής ηγεμονίας».

«Αν στην υπόθεση του εκλογικού νόμου- όπως φάνηκε και με τα δεδομένα της Συνταγματικής Αναθεώρησης για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας- κινηθεί με στενά κομματικά κριτήρια τότε θα έχουμε εξελίξεις που θα συμπεριλάβουν το crash test όλων των πολιτικών δυνάμεων για ευρύτερες συναινέσεις το οποίο επιβάλει η απλή αναλογική. Ο νοών νοείτο…», υπογραμμίζει.

Τέλος, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ τάσσεται κατά των διαγραφών στο κόμμα του, εξηγώντας ότι «δεν λύνουν πολιτικά προβλήματα». «Ούτε στον ορίζοντα φαίνονται επιλογές ρήξης από κάποια στελέχη με τις αποφάσεις είτε του ΠΑΣΟΚ, είτε του ΚΙΝΑΛ», εκτιμά ο κ. Μαργαρίτης.

(Με πληροφορίες από news247.gr)

Πηγή: «Ναι» σε κοινές δράσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, λέει ο Μαργαρίτης – «Ο διάλογος είναι επιβεβλημένος» - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα