Θρήνος για την 29χρονη λεχώνα – «Είχε ενημερώσει τους γιατρούς ότι ήταν αλλεργική» (video)

Σοκαρισμένοι είναι οι συγγενείς της άτυχης λεχώνας από την Κατερίνη που έχασε τη ζωή της πριν ακόμα αγκαλιάσει το νεογέννητο μωρό της, μετά από αλλεργικό σοκ λόγω χορήγησης λανθασμένης αντιβίωσης μετά από καισαρική.

Οι γονείς της έκαναν λόγο για εγκληματική αμέλεια των γιατρών, καθώς υποστηρίζουν πως υπήρχε ενημέρωση ότι η 29χρονη ήταν αλλεργική στη συγκεκριμένη αντιβίωση.

«Ξέρω ότι πάνω στο βιβλιάριο ή στο χαρτί του ασθενή υπήρχε

με μαύρα ή κόκκινα γράμματα ότι η ασθενής είναι αλλεργική στην αντιβίωση. Το θέμα είναι ότι υπάρχει κατά τη δικιά μας άποψη ένα ιατρικό λάθος το οποίο είναι κρίμα σε ένα δημόσιο ίδρυμα να συμβαίνει» ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο θείος της 29χρονης, Ηρακλής Τσίντζιρας.

Το ίδιο ανέφερε και η δικηγόρος της οικογένειας, κ. Γ. Παναγοπούλου, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», τονίζοντας ότι η άτυχη γυναίκα είχε ενημερώσει το νοσοκομείο και τους γιατρούς ότι έχει αλλεργία στη συγκεκριμένη αντιβίωση και τα παράγωγά της. Η κ. Παναγοπούλου επεσήμανε ότι η οικογένεια θα αναθέσει και σε δικό της ιατροδικαστή να δώσει απαντήσεις για τον θάνατο της 29χρονης.

Εντός της ημέρας θα διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή στη σορό της άτυχης γυναίκας από ιατροδικαστή που έχει διοριστεί. Ήδη διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση στο νοσοκομείο Κατερίνης, ενώ η οικογένεια της 29χρονης δεν αποκλείεται να κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Η γυναίκα γέννησε την περασμένη εβδομάδα στο νοσοκομείο της Κατερίνης και λόγω της καισαρικής τομής στην οποία υποβλήθηκε, της χορηγήθηκε αντιβιοτικό φάρμακο στο οποίο ήταν αλλεργική. Μέσα σε λίγη ώρα, ο οργανισμός της άρχισε να αντιδρά αρνητικά, με αποτέλεσμα να υποστεί ανακοπή και να οδηγηθεί στην Εντατική.

Από την Κατερίνη διακομίστηκε εσπευσμένα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία και διαπιστώθηκε ότι υπέστη εγκεφαλικό οίδημα λόγω της αντίδρασης του οργανισμού της στο φάρμακο.

Όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του Ιπποκρατείου, η νεαρή γυναίκα απεβίωσε με πολυοργανική ανεπάρκεια, έντονο εγκεφαλικό οίδημα και περιοχές εκτεταμένης εγκεφαλικής υποξαιμικής – ισχαιμικής βλάβης, παρά τη μέγιστη φαρμακευτική και μηχανική υποστήριξη των ζωτικών της λειτουργιών.

Πηγή: Θρήνος για την 29χρονη λεχώνα – «Είχε ενημερώσει τους γιατρούς ότι ήταν αλλεργική» (video) - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα