Η Αχτσιόγλου διαψεύδει Βρούτση (video)

Διέψευσε τα στοιχεία του Γιάννη Βρούτση η Έφη Αχτσιόγλου σχετικά με τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης, ενώ διαβεβαίωσε ότι από 1/1/2019 είχε ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμός για όλες τις συντάξεις.

«Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που κατέθεσα στη Βουλή τέλη Ιουνίου από τα ίδια τα ταμεία, οι ληξιπρόθεσμες αιτήσεις συνταξιοδότησης (κύριες, επικουρικές και εφάπαξ) ήταν 107.000. Άκουσα έκτοτε τον υπουργό να παίζει με

τα νούμερα και να δίνει πολύ μεγαλύτερα. Του είπα ευθέως ότι φουσκώνει τα νούμερα» τόνισε. Σύμφωνα με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, «αυτό γίνεται είτε γιατί ο Γιάννης Βρούτσης προεξοφλεί ότι δε θα μπορέσει να τα εκκαθαρίσει οπότε παρουσιάζει έναν πολύ μεγάλο όγκο, είτε επειδή προσπαθεί να μειώσει το έργο που έγινε την προηγούμενη περίοδο».

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι ήδη από 1/1/2019 είχε ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμός για όλες τις συντάξεις και τόνισε ότι δεν υπάρχει ζήτημα μειώσεων λόγω του μη επανυπολογισμού από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε, όλο το προηγούμενο διάστημα ο Γιάννης Βρούτσης ισχυριζόταν ότι για ένα μεγάλο πλήθος συντάξεων δεν έγινε επανυπολογισμός, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο αγωνία στους συνταξιούχους.

Σε ό,τι αφορά στην ατζέντα της ΝΔ για τα εργασιακά, είπε: «Περίμενα ότι θα κάνει αλλαγές η ΝΔ εις βάρους των εργαζομένων, διότι έτσι ήταν η οικονομική και κοινωνική ατζέντα, έχει μία αντίληψη ότι η ανάπτυξη στην οικονομία επέρχεται μέσω της συμπίεσης μισθών, αλλά δεν περίμενα να το κάνει με αυτόν τον τρόπο» και αναφέρθηκε στις δύο τροπολογίες που εν κρυπτώ, όπως είπε, έφερε στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός σχετικά τις εργολαβίες και το βάσιμο λόγο απόλυσης.

Όσον αφορά στην κατάργηση του βάσιμου λόγου απόλυσης, η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε απολύτως ψευδές το επιχείρημα του Γ. Βρούτση περί φακελώματος του εργαζόμενου. «Ο εργοδότης δεν έχει πρόσβαση στα στοιχεία του εργαζόμενου παρά μόνο σε ό,τι αφορά τη δική του επιχείρηση. Είναι προσωπικά δεδομένα. Είναι απαράδεκτο ένας υπουργός Εργασίας να υπογραμμίζει μία παράνομη πρακτική για να δικαιολογήσει κατάργηση μέτρου προστασίας των εργαζομένων».

Keywords
Τυχαία Θέματα