Η Nissan χρησιμοποιεί υπερ-υψηλής αντοχής χάλυβα

Η Nissan στο μέλλον θα κατασκευάσει ακόμη περισσότερα μοντέλα χρησιμοποιώντας ένα νέο τύπο χάλυβα, που συνδυάζει υψηλή εφελκυστική αντοχή σε σχέση με το παρελθόν. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παράγονται ελαφρύτερα οχήματα που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των εκπομπών ρύπων, σε συνδυασμό με την υψηλή προστασία των επιβατών.
Να σημειώσουμε ότι η Nissan είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως που χρησιμοποιεί τον υψηλής αντοχής χάλυβα,

με αντοχή εφελκυσμού 980 megapascals.

Ένα από τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιεί το INFINITI QX50, το πολυτελές μεσαίο SUV που κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ τον περασμένο Μάρτιο.
Εξάλλου, η ιαπωνική εταιρεία έθεσε σε ισχύ ένα σχέδιο βιωσιμότητας αυτό το μήνα, το οποίο απαιτεί μείωση των εκπομπών CO2 από τα νέα οχήματα της κατά 40% μέχρι το οικονομικό έτος 2022, σε σχέση με το οικονομικό έτος 2000.

Η εταιρεία αναπτύσσει δυναμικά τεχνολογίες που τις επιτρέπουν να επεκτείνει τη χρήση χάλυβα υπερ-υψηλής αντοχής σε εφελκυσμό, στοχεύοντας το 25% του βάρους των μερών ενός οχήματός της, να αποτελείται από το συγκεκριμένο υλικό. Στο QX50, αποτελεί το 27%. Ο χάλυβας 980-megapascal μπορεί να πιεστεί εν ψυχρώ, καθιστώντας τον κατάλληλο για μαζική παραγωγή. Αυτό θα βοηθήσει στη συγκράτηση του κόστους παραγωγής του κάθε οχήματος.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα