Με… διάταγμα ο Σαλάχ ανακηρύχτηκε σε επίτιμο πολίτη της Τσετσενίας (video)

Με τον καλύτερο τρόπο… εκμεταλλεύτηκε ο τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ την παρουσία της Αιγύπτου στο Γκρόζνι λόγω του Μουντιάλ. Συγκεκριμένα, ανακήρυξε τον Μοχάμεντ Σαλάχ επίτιμο πολίτη της Δημοκρατίας της Τσετσενίας.

«Ο Mοχάμεντ Σαλάχ είναι επίτιμος πολίτης της Δημοκρατίας της Τσετσενίας. Τη νύχτα υπέγραψα ένα διάταγμα που παραχωρεί αυτή την μεγάλη τιμή στον σπουδαίο παίκτη της εθνικής ομάδας της Αιγύπτου

και της Λίβερπουλ», δήλωσε ο Τσετσένος ηγέτης.

Ο τίτλος δόθηκε στο διεθνή άσο κατά τη διάρκεια επίσημου δείπνου προς τιμήν του αιγύπτιου σούπερ σταρ, αλλά και της υπόλοιπης ομάδα των «φαραώ».

Από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η εθνική ομάδα της Αιγύπτου εδρεύει στο Γκρόζνι, πρωτεύουσα της Τσετσενίας. Στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του ομίλου θα αγωνιστεί στο Βόλογκαρντ κόντρα στη Σαουδική Αραβία.

Διαψεύσεις για δυσαρέσκεια Σαλάχ από την παραμονή του στην Τσετσενία

Παράλληλα, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αιγύπτου διέψευσε δημοσιεύματα ότι ο ταλαντούχος επιθετικός, Μοχάμεντ Σαλάχ, ήταν στα πρόθυρα της αποχώρησης από την εθνική ομάδα, επειδή βοήθησε άθελά του την προπαγάνδα του στηριζόμενου από το Κρεμλίνο ηγέτη της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα των ΜΜΕ, ο επιθετικός της Λίβερπουλ ήταν θυμωμένος κατά τη διάρκεια παραμονής της ομάδας στην μουσουλμανική περιοχή, όπου η Ρωσία είχε διεξάγει δύο αιματηρούς και δαπανηρούς πολέμους για να συντρίψει τους αυτονομιστές μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.
«Δεν έχει συζητήσει αυτό το θέμα με κανένα από τα μέλη της αποστολής. Είμαστε εδώ σε μια αθλητική διοργάνωση και ακολουθούμε τις διαδικασίες της FIFA, δεν συζητάμε για την πολιτική και, εάν τίθεται οποιαδήποτε πολιτική συζήτηση, θα πρέπει κάποιος να απευθυνθεί στη FIFA», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής ομοσπονδίας, Οσάμα Ισμαΐλ.
Ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δυτικές κυβερνήσεις ισχυρίζονται ότι οι αρχές στην Τσετσενία διώκουν τους πολιτικούς αντιπάλους τους και επιβάλλουν διακρίσεις εναντίον των γυναικών και των ομοφυλόφιλων, κάτι που οι τοπικές αρχές αρνούνται.
Σε συνέντευξή του στο BBC, ο Καντίροφ αρνήθηκε τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και απέρριψε ως γελοία την ιδέα ότι χρησιμοποίησε την παρουσία του Σαλάχ για προπαγανδιστικούς σκοπούς. «Δεν χρησιμοποιούμε τέτοια μέσα στην άσκηση της πολιτικής. Οι εχθροί μας πληρώνονται για να γράφουν τέτοια άρθρα. Δεν είχα προσκαλέσει εγώ τον Μοχάμεντ Σαλάχ ή την ομάδα της Αιγύπτου, αυτοί μας επέλεξαν για την διαμονή τους» είπε, εκφράζοντας την δυσφορία του για όσα γράφουν τα αμερικανικά και βρετανικά ΜΜΕ.

Δείτε το βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα