Η Google κλείνει τα γραφεία της στην Κίνα λόγω του κοροναϊκού – Κατεβάζουν… ρολά εκατοντάδες McDonald’s

Την ώρα που πολλές χώρες επαναπατρίζουν πολίτες τους, ενώ δυο έλληνες είναι εγκλωβισμένοι στην Κίνα, η εταιρεία – κολοσσός Google θα κλείσει προσωρινά όλα τα γραφεία της στην ασιατική χώρα, λόγω της επιδημίας του νέου κοροναϊού. Η McDonald’s ανακοίνωσε την Τετάρτη (29/01) ότι έκλεισε «πολλές εκατοντάδες» εστιατόριά της στην επαρχία Χουμπέι. Επίσης, η αμερικανική αλυσίδα Starbucks είχε, επίσης, ανακοινώσει ότι

έκλεισε περισσότερα από τα μισά καταστήματά της στην Κίνα.

Ο ιός έχει σκοτώσει περισσότερους από 130 ανθρώπους στην Κίνα και έχει θέσει σε συναγερμό όλον τον πλανήτη, με τις εταιρείες να κλείνουν τα καταστήματά τους, να θέτουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς στους υπαλλήλους τους και να προειδοποιούν για οικονομικό πλήγμα από την επιβράδυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο «The Verge» που ασχολείται με θέματα τεχνολογίας, για την Google η απόφαση αφορά όλα τα γραφεία της εταιρείας στην ηπειρωτική Κίνα, το Χονγκ Κονγκ αλλά και την Ταϊβάν.

Νωρίτερα, η εταιρεία McDonald’s ανακοίνωσε ότι έκλεισε «πολλές εκατοντάδες» εστιατόριά της στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της επιδημίας του νέου κοροναϊού. Διευκρίνισε όμως ότι περίπου 3.000 φαστ-φουντ παραμένουν ανοιχτά σε όλη τη χώρα.

Wuhan coronavirus leads Google, Apple, Facebook, Amazon, and Microsoft to close China locations and suspend employee travel unless ‘business critical’ https://t.co/qzfkbfqy74

Business Insider (@businessinsider) January 29, 2020

Η κατάσταση παραμένει «ρευστή και ανησυχητική», ανέφερε εκπρόσωπος του ομίλου σε τηλεφωνική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, με την ευκαιρία της παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρίας.

Για να προληφθεί και να ελεγχθεί η επιδημία, η McDonald’s έχει συγκροτήσει μια ομάδα εργασίας. Βασικός στόχος της είναι να εξετάσει τον τρόπο λειτουργίας στις κουζίνες των φαστ-φουντ αλλά και τη διανομή γευμάτων στο ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων.

Ο όμιλος θεωρεί ότι οι οικονομικές επιπτώσεις θα παραμείνουν «αρκετά περιορισμένες», εφόσον η επιδημία δεν επεκταθεί εκτός της Κίνας. Η Κίνα φιλοξενεί το 9% των φαστ-φουντ της εταιρείας, αλλά η αγορά της αντιπροσωπεύει μόνο το 4-5% των παγκόσμιων πωλήσεων.

Την Τρίτη (28/01) η αμερικανική αλυσίδα Starbucks είχε επίσης ανακοινώσει ότι έκλεισε περισσότερα από τα μισά καταστήματά της στην Κίνα. Η αγορά της Κίνας αντιπροσωπεύει το 10% του παγκόσμιου κύκλου εργασιών του ομίλου και οι επιπτώσεις «θα εξαρτηθούν από το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα», εξήγησε ο γενικός διευθυντής της, Κέβιν Τζόνσον. Η συγκεκριμένη εταιρεία ξεκίνησε να κλείνει καταστήματα από το Σάββατο (25/01) στην επαρχία Χουμπέι.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πηγή: Η Google κλείνει τα γραφεία της στην Κίνα λόγω του κοροναϊκού – Κατεβάζουν… ρολά εκατοντάδες McDonald’s - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα