Γκέιτς και Tokyo 2020 μαζί για την καταπολέμηση της φτώχειας (εικόνες – video)

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα του δισεκατομμυριούχου Μπιλ Γκέιτς «Our Global Goals», θα ξεκινήσει μια σύμπραξη με την Japan Sports Agency και την οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020, σε μια προσπάθεια επίτευξης των Στόχων της Αειφόρου Ανάπτυξης (Sustainable Development Goals)

των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Γκέιτς, συνιδρυτής της Microsoft, δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, αφιέρωσε τα τελευταία χρόνια μεγάλο μέρος του χρόνου του στο οικογενειακό ίδρυμα που διαθέτει, το οποίο στοχεύει να βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων της SDG, συμπεριλαμβανομένου του τερματισμού της ακραίας φτώχειας και της καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής έως το 2030.

Bill Gates will launch an ‘Our Global Goals’ partnership with the Japan Sports Agency and Tokyo 2020 Olympic organisers in an effort to achieve the United Nations Sustainable Development Goalshttps://t.co/2vtcXK3GKP

— CNBC-TV18 News (@CNBCTV18News) 9 Νοεμβρίου 2018

Σε μια εκδήλωση στο Τόκιο την Παρασκευή, ο Γκέιτς δήλωσε ότι θα αποκτήσει σχέση σύνδεσης με τους Ολυμπιακούς Αγώνες για πρώτη φορά, προκειμένου να τους χρησιμοποιήσει ως μέσο αύξησης της συνειδητοποίησης των SDG και παρότρυνε επίσης την Ιαπωνία να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στην παροχή βοήθειας και ανάπτυξης.

«Χώρες όπως η Ιαπωνία θα πρέπει να συνεχίσουν να επενδύουν γενναιόδωρα, ακόμη πιο γενναιόδωρα από όσο σήμερα», δήλωσε ο 63χρονος Γκέιτς. «Σήμερα, η Ιαπωνία δαπανά περίπου το 3-5% του προϋπολογισμού της προσφέροντας βοήθεια για την παγκόσμια υγεία, οπότε υπάρχει μια ευκαιρία να κάνουμε ακόμη περισσότερα. Η αθλητική κοινότητα στην Ιαπωνία προσεγγίζει γρήγορα μια συναρπαστική στιγμή, αφού τα μάτια του κόσμου θα βρίσκονται στο Τόκιο καθώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες πλησιάζουν. Είμαι ενθουσιασμένος που θα χρησιμοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία για να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο και να γίνουμε πρεσβευτές για έναν καλύτερο κόσμο».

Olympics-Gates links up with Tokyo 2020 to tackle development goalshttps://t.co/pUfhWJRCNB #SDG #Olympics #Tokyo2020

— New Straits Times (@NST_Online) 9 Νοεμβρίου 2018

Ο Γκέιτς, που βρέθηκε μαζί τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής του Tokyo 2020 και πρώην πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Γιοσίρο Μόρι, δεν ανακοίνωσε πολλές λεπτομέρειες, αλλά σχεδιάζει να ξεκινήσει το πρόγραμμα το 2019.

«Η ευκαιρία για την Ιαπωνία είναι μεγάλη, ακόμη και σε μια εποχή που πολλές χώρες δείχνουν εσωστρέφεια, να συνεχίσει για να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη», δήλωσε ο Γκέιτς και συνέχισε: «Συνεχίζοντας τη δέσμευσή μας, θα αυξήσουμε αυτό που κάνουμε με τα εμβόλια και την πολιομυελίτιδα. Όλος ο κόσμος αγαπάει τον αθλητισμό και πρέπει να δημιουργήσουμε τον τρόπο με τον οποίο αυτά τα εκπληκτικά επιτεύγματα να τα χρησιμοποιήσουμε για να υπενθυμίσουμε στους ανθρώπους ότι υπάρχουν μερικοί που αντιμετωπίζουν μεγάλες προκλήσεις».

Olympics: Bill Gates Links up With Tokyo 2020 to Tackle Development Goals https://t.co/2UfyCTSkXP pic.twitter.com/kU8dFWHWiW

— Somsirsa Chatterjee (@somsirsa) 9 Νοεμβρίου 2018

Ο Γκέιτς, δήλωσε τον Απρίλιο ότι θα επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια μέχρι το 2023 για να χρηματοδοτήσει τις προσπάθειες έρευνας και ανάπτυξης για την καταπολέμηση της ελονοσίας. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, υπήρχαν 216 εκατομμύρια κρούσματα ελονοσίας παγκοσμίως, προκαλώντας 445.000 θανάτους το 2016, το τελευταίο έτος για το οποίο υπάρχουν επίσημα στοιχεία.

Gates links up with Tokyo 2020 to tackle development goals https://t.co/jkum8tuPv0 pic.twitter.com/52F7X9gRff

Channel NewsAsia (@ChannelNewsAsia) 9 Νοεμβρίου 2018

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα