Τρισάγιο στη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα – Το ξέσπασμα του πατέρα (video)

«Αιωνία σου η μνήμη παιδί μου, που δεν βαστούσες τον φόβο στην κοιλιά όπως ορισμένοι που έχουμε το λαγό μέσα μας»«Παιδί μου, παλικάρι μου, έδιωξες το φόβο της μειονότητας για τα δικαιώματά της, να είσαι καλά. Καλό ταξίδι παιδί μου», είπε εμφανώς συγκινημένος ο πατέρας του ΚατσίφαΤα ξημερώματα της Παρασκευής, γύρω στις 3 το πρωί αφέθηκαν τελικά ελεύθερα τα 12 άτομα που προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα ΑργυροκάστρουΟι προσαχθέντες καταγγέλλουν ότι οι αλβανικές αρχές τους προσήγαγαν για εκφοβισμό, καθώς δεν είχαν καμία κατηγορία

Τρισάγιο

τελέστηκε στον τάφο του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες, μία μέρα μετά την κηδεία του. Συγκλόνισε το ξέσπασμα του πατέρα του 35χρονου ομογενούς.

«Σε προκάλεσαν τα ανδρείκελα της καταστολής, με εντολή από τα τέρατα της κυβέρνησης. Τι ήθελες να κάνεις παιδί μου; Μια αναπαράσταση στη μνήμη των 13.000 αμούστακων παιδιών, αυτό ήθελες να κάνεις παιδί μου.

Αλλά τα ανδρείκελα, τα γαϊδούρια, της αστυνομίας σε προκάλεσαν και εσύ τα έριχνες στη γη και όχι κατά πάνω, αλλά προκαλώντας έφυγες να αντιλαλήσουν τα βουνά από τον ήχο του όπλου σου. Προς τιμήν των ηρώων μας που πολεμούσαν τον φασισμό.

Αιωνία σου η μνήμη παιδί μου, που δεν βαστούσες τον φόβο στην κοιλιά όπως ορισμένοι που έχουμε το λαγό μέσα μας.

Παιδί μου, παλικάρι μου, έδιωξες το φόβο της μειονότητας για τα δικαιώματά της, να είσαι καλά. Καλό ταξίδι παιδί μου», είπε εμφανώς συγκινημένος ο πατέρας του Κατσίφα.

Καταγγελίες από τους 12 Έλληνες προσαχθέντες: Μας κρατούσαν για εκφοβισμό εφτά ώρες

Τα ξημερώματα της Παρασκευής, γύρω στις 3 το πρωί αφέθηκαν τελικά ελεύθερα τα 12 άτομα που προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αργυροκάστρου μετά την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα το μεσημέρι της Πέμπτης στους Βουλιαράτες.

Ανάμεσα στους προσαχθέντες ήταν κορυφαία στελέχη της ομογένειας στη Βόρεια Ηπειρο.

Τα άτομα αυτά είχαν προσαχθεί για εξακρίβωση στοιχείων και σύμφωνα με τον αλβανικό νόμο η διαδικασία αυτή μπορούσε να διαρκέσει μέχρι και 10 ώρες, άλλα τελικά κράτησε περίπου εφτά ώρες.

Στην αστυνομική διέυθυνση Αργυροκάστρου, από την πρώτη στιγμή, μετέβησαν αντιπροσωπεία του ελληνικού Προξενείου και ο πρόεδρος κόμματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι προσαχθέντες καταγγέλλουν ότι οι αλβανικές αρχές τους προσήγαγαν για εκφοβισμό, καθώς δεν είχαν καμία κατηγορία.

Ειδικότερα, ο πρώην έπαρχος της Ανω Δρόπολης, Χρήστος Ντούτσης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 δήλωσε χαρακτηριστιά: «Μας πήραν τον καθέναν σε άλλο αμάξι και στο τμήμα που μας πήγαν μας έβαλαν τον καθέναν ξεχωριστά», λέγοντας ότι αρχικά ήταν τέσσερα άτομα και έπειτα προσήγαγαν ακόμα επτά- οκτώ.

«Μας κράτησαν 7 ώρες, ήταν εκφοβισμός, ένα μήνυμα προς τους άλλους. Το θέμα είναι ότι αρχικά ήταν αστυνομικοί και μετά έφεραν ειδικές δυνάμεις μέσα στο τμήμα. Δεν είχαν κάτι να μας αποδώσουν και μας άφησαν ελεύθερους», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ενωσης Βορειοηπειρωτών, Μπάμπης Καραθάνος, επισήμανε: «Ουσιαστικά ήταν σπάσιμο νεύρων», συμπληρώνοντας ότι «δεν μας είχαν πει τι ακριβώς θέλουν».

«Μας απείλησαν ότι θα μας πάνε στα Τίρανα, ότι θα μας δικάσουν. Αυτή είναι η πορεία της χώρας που θέλει να γίνει ευρωπαϊκή», τόνισε.

Προσήχθη ο γαμπρός του Κατσίφα και αφέθηκε ελεύθερος λίγα λεπτά αργότερα

Ανάμεσά στους προσαχθέντες ήταν ο γαμπρός του Κωνσταντίνου Κατσίφα και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, Μπάμπης Καραθάνος, ο οποίος είχε μεταβεί στην περιοχή για την κηδεία. Η προσαγωγή του γαμπρού του Κατσίφα οφείλεται σε παρεξήγηση και λίγα λεπτά αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

Keywords
Τυχαία Θέματα