Για κάποιους ανθρώπους τα χρήματα δεν έχουν σημασία και εάν δεν τους ανήκουν τα επιστρέφουν

Συνάνθρωποί μας βρήκαν χρήματα που δεν τους ανήκαν, αλλά δεν τα έκαναν… δικά τους. Δείχνοντας πως πάνω από όλα μετράει να είναι κάποιος άνθρωπος με αξίες. Στη Μυτιλήνη 92χρονος δώρισε 600.000 δολάρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ήταν μετανάστης στις ΗΠΑ, αλλά ποτέ δεν ξέχασε την ιδιαίτερη πατρίδα του. Υπάρχουν και αυτοί που αφαιρούν από συνανθρώπους μας χρήματα και αντικείμενα που δεν τους ανήκουν.

Στην Πάτρα

24χρονη πωλήτρια που βρήκε και παρέδωσε στην αστυνομία 1.135 ευρώ

Την Πέμπτη (11/07) το μεσημέρι και ενώ πήγαινε στην εργασία της – εργάζεται ως πωλήτρια σε κατάστημα στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου – είδε στο πεζοδρόμιο κοντά στην εργασία της μια πλαστική σακούλα γεμάτη. Όταν πλησίασε διαπίστωσε πως η σακούλα ήταν γεμάτη χρήματα. Συγκεκριμένα περιείχε το χρηματικό ποσό των 1.135 ευρώ. Αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία και στο σημείο κατέφθασε περιπολικό.

Μιλάμε για την 24χρονη Ισμήνη. Η νεαρή ακολούθησε τους αστυνομικούς στην Ασφάλεια όπου μετά και τις προβλεπόμενες διαδικασίες παρέδωσε τα χρήματα. Μιλώντας στο «tempo24.gr» δήλωσε πως όταν είδε την σακούλα με τα χρήματα, η αυθόρμητη σκέψη της ήταν να τα παραδώσει στην αστυνομία.

Μπορεί η κοπέλα να μην παίρνει «τρελό» μισθό, αφού πρόκειται για μια ιδιωτική υπάλληλο, αλλά δεν σκέφτηκε ούτε στιγμή να κρατήσει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για τον εαυτό της. Σύμφωνα με την αστυνομία μέχρι στιγμής δεν έχει δηλωθεί κάποια εξαφάνιση χρημάτων.

«Ανακάλυψαν» χρήματα σε ρούχα που τους δώρισαν και τα γύρισαν πίσω

Τις αξίες που υπηρετεί απέδειξε για μια ακόμα φορά το «Κύτταρο Χαλέπας» στα Χανιά. Πριν από λίγες ημέρες, μια οικογένεια χάρισε στον Πολιτιστικό και Αθλητικό Σύλλογο «Κύτταρο», είδη ένδυσης και υπόδησης που ανήκαν στον πατέρα της οικογένειας που έφυγε από την ζωή πριν από λίγο καιρό, προκειμένου να τα δωρίσουν σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Οι άνθρωποι του Συλλόγου ανακάλυψαν, ωστόσο, μέσα στα ρούχα ένα σεβαστό ποσό, για το οποίο προφανώς κανένας δεν γνώριζε την ύπαρξη του. Χωρίς δεύτερη σκέψη τα μέλη του «Κυττάρου» ενημέρωσαν την οικογένεια και επέστρεψαν τα χρήματα.

Το περιστατικό γνωστοποίησε μέλος της οικογένειας το οποίο δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το Κύτταρο για την πράξη του:

«Με την επιστολή μου αυτή αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω και δημόσια τους ανθρώπους στο ΚΥΤΤΑΡΟ ΧΑΛΕΠΑΣ, που βρήκαν ένα αρκετά σεβαστό χρηματικό ποσό μέσα σε είδη ένδυσης και υπόδησης που τους είχαμε παραδώσει του μακαρίτη του πεθερού μου (προκειμένου να διατεθούν σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη) και χωρίς δεύτερη σκέψη μας τα επέστρεψαν, αποδεικνύοντας σε όλους ότι η ΤΙΜΗ και ο ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ είναι οι σημαντικότερες αξίες της ζωής και ότι ακόμα και σε περιόδους κρίσης συνεχίζουν να υπάρχουν λαμπρά παραδείγματα συνανθρώπων προς μίμηση».

Στη Μυτιλήνη 92χρονος δώρισε 600.000 δολάρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Το ποσό των 600.000 δολαρίων ΗΠΑ δώρισε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου ο 92χρονος Θανάσης Παλαιολόγου από τη Νάπη της Λέσβου, προκειμένου να ενισχυθεί η βιβλιοθήκη του ιδρύματος στη Μυτιλήνη.

Με καημό για τη στήριξη της εκπαίδευσης που εκείνος δεν είχε, ο ηλικιωμένος άνδρας ήταν επί πολλά χρόνια μετανάστης στην Αμερική όπου συγκέντρωσε χρήματα. Έχοντας επιστρέψει στη Μυτιλήνη, όπου ζει, στήριξε τη δημόσια βιβλιοθήκη χρηματοδοτώντας τη μελέτη επισκευής του κτιρίου που στεγάζεται.

Στο πλαίσιο αυτό πριν από λίγες ημέρες κατέθεσε πρόταση δωρεάς 600.000 δολαρίων ΗΠΑ στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Πρόταση, η οποία θα συζητηθεί τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να γίνει δεκτή από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Όρος της δωρεάς είναι το ποσό, το οποίο μπορεί και να αυξηθεί, να διατεθεί για τις ανάγκες της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου.

Έκλεψε 700 ευρώ από αυτοκίνητο και…συνελήφθη στην Αιγιαλεία

Από την άλλη, συνελήφθη στην Ακράτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής ένας 39χρονος αλλοδαπός. Βλέπετε, παραβίασε στην παραλία Πορροβίτσας Αιγιαλείας πόρτα σταθμευμένου αυτοκίνητου και αφαίρεσε από το εσωτερικό του (700) ευρώ και διάφορα προσωπικά έγγραφα.

Αφαίρεσε με τη μέθοδο του εναγκαλισμού χρυσό σταυρό αξία 1.000 ευρώ στη Σκύδρα

Από το Αστυνομικό Τμήμα Σκύδρας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 26χρονης και 31χρονου, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα σε περιοχή της Πέλλας, η νεαρή γυναίκα προσέγγισε 65χρονη και με τη μέθοδο του εναγκαλισμού αφαίρεσε από την κατοχή της ένα χρυσό σταυρό με αλυσίδα, αξίας 1.000 σύμφωνα με δήλωση της παθούσας. Στη συνέχεια διέφυγε με όχημα που οδηγούσε ο συνεργός της.

(πληροφορίες από logospellas.gr/alithia.gr/tempo24.news/eparxies.gr)

Keywords
Τυχαία Θέματα