Φρίκη στην Υεμένη: Η Αλ Κάιντα ανατίναξε ιατρικό κέντρο μετά από εκτέλεση γιατρού (video)

Ένοπλα μέλη της αλ Κάιντα στην Υεμένη ανατίναξαν την Τρίτη (25/08) ένα ιατρικό κέντρο στην επαρχία αλ Μπάιντα, στο κεντρικό τμήμα της εμπόλεμης χώρας, δέκα ημέρες αφού εκτέλεσαν έναν οδοντίατρο που εργαζόταν εκεί, ανακοίνωσε η τοπική κυβέρνηση.

«Η οργάνωση (αλ Κάιντα) ανατίναξε τα ξημερώματα το ιατρικό κέντρο, το οποίο στεγάζεται σε δημόσιο κτίριο στη συνοικία Σομάα», δήλωσε υεμενίτης αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Al-Qaeda bombed the “health center” building

in Yemen, ten days after the organization executed the doctor, who was working in the same center. However, the Saudi-led coalition document reveals to sent dozens of al-Qaeda members to Yemen. @iyad_elbaghdadi pic.twitter.com/hwmk5M30pv

Yemen Incognito (@YemenIncognito) August 25, 2020

Στο ιατρικό αυτό κέντρο εργαζόταν και ο οδοντίατρος Μότχαρ αλ Γιουσούφι, ο οποίος εκτελέστηκε στις 15 Αυγούστου, με την αλ Κάιντα να τοποθετεί στη συνέχεια το πτώμα του σε έναν σταυρό. Η οργάνωση τον κατηγόρησε ότι κατασκόπευε για λογαριασμό της κυβέρνησης της Υεμένης και έδωσε στοιχεία για τη θέση μελών της αλ Κάιντα τους οποίους οι ΗΠΑ στοχοθέτησαν με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Η αλ Κάιντα ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε το ιατρικό αυτό κέντρο διότι ήταν «ένας χώρος εκτέλεσης τζιχαντιστών και ένας χώρος όπου γίνονταν έκτροπα», πρόσθεσε ο Υεμενίτης αξιωματούχος.

Al-Qaeda executes dentist in #Yemen and tied his body on a makeshift cross as the country slides deeper into lawlessness and chaos. The militants alleged that Yousifi was spying on them so that they could be targeted by US drones. @rulajebreal @im_PULSE https://t.co/ybaCjjYOYM pic.twitter.com/gzqB28JFKh

Yemen Incognito (@YemenIncognito) August 24, 2020

Με έδρα την Υεμένη η «Aqpa» θεωρείται από τις ΗΠΑ το πιο επικίνδυνο παρακλάδι της αλ Κάιντα. Από το 2017, όταν ανέλαβε την προεδρία ο Ντόναλντ Τραμπ, οι ΗΠΑ έχουν αυξήσει τις επιθέσεις τους εναντίον της οργάνωσης.

Η Aqpa έχει εκμεταλλευθεί το χάος στο οποίο έχει βυθιστεί η Υεμένη από το 2014 λόγω των συγκρούσεων μεταξύ της κυβέρνησης και των σιιτών ανταρτών Χούτι για να ενισχύσει την παρουσία της στο νότιο και νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας. Ειδικοί εκτιμούν, ωστόσο, ότι η οργάνωση έχει χάσει μέρος της επιρροής της.

Τα τελευταία χρόνια η αλ Κάιντα έχει διεξάγει επιθέσεις στην Υεμένη εναντίον των Χούτι, αλλά και των κυβερνητικών στρατευμάτων.

Al-Qaeda blows up medical clinic in Yemen after executing dentist accused of aiding US drone strikes on militants https://t.co/SIg72ZrBPP

— The New Arab (@The_NewArab) August 25, 2020

#WarCrimes: After executing dentist, Al-Qaeda blows up #Yemen clinic https://t.co/Ok6AmLZvsv pic.twitter.com/0uFPTu78s4

— Linda Hemby (@LindaHemby) August 25, 2020

Al-Qaeda Blows up #Yemen Clinic After Executing Dentisthttps://t.co/nX6ionPthj

Yemen Details (@DetailsYemen) August 25, 2020

Al-Qaeda blows up Yemen clinic after executing dentist https://t.co/4WGvd0x2Rd pic.twitter.com/PJK6g0Un3i

— 24 News HD (@24NewsHD) August 25, 2020

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Keywords
Τυχαία Θέματα