ΠΑΟΚ και Μπεσίκτας δείχνουν τον δρόμο της… ειρήνης – Το συγκινητικό «ευχαριστώ» της τουρκικής ομάδας

ΠΑΟΚ και Μπεσίκτας παίζουν πολύ κρίσιμο παιχνίδι το βράδυ της Τρίτης (25/08) στην Τούμπα για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League και οι δυο σύλλογοι δείχνουν τον δρόμο της… ειρήνης σε μια περίοδο που οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας είναι σε ένταση.

Με τους «αετούς» της Κωνσταντινούπολης να λένε δημόσια «ευχαριστώ» για τη φιλοξενία – τα μέτρα ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη

είναι δρακόντεια από τη στιγμή που η τουρκική ομάδα προσγειώθηκε-. Ακολούθησε επιστολή στον πρόεδρο της Μπεσίκτας, Αχμέτ Τσεμπί, από τον Ιβάν Σαββίδη.

Στη συνέντευξη Τύπου οι Τούρκοι ρωτούσαν για τον… Κεμάλ Ατατούρκ. Μέχρι και οι πολιτικοί της γειτονικής χώρας, έχουν «δυναμιτίσει» για τα καλά το κλίμα της αναμέτρησης. Η Μπεσίκτας ήρθε, βίωσε όμορφες καταστάσεις και εκτίμησε. Οι «αετοί» της Κωνσταντινούπολης δημόσια εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τον ΠΑΟΚ με συγκινητικό τρόπο.

Οι άνθρωποι της Μπεσίκτας έμειναν εντυπωσιασμένοι για τη φιλοξενία και τις παροχές που τους είχαν ετοιμάσει οι ιθύνοντες του ΠΑΟΚ. Μετά από τις δηλώσεις του προπονητή της Τούρκικης ομάδας λοιπόν, ήρθε η επίσημη αντίδραση του κλαμπ για να βάλει τέλος στις… φαντασιώσεις των Τούρκικων δημοσιευμάτων.

Η Μπεσίκτας μέσω των επίσημων λογαριασμών της στα social media, ευχαρίστησε τον ΠΑΟΚ για την άψογη φιλοξενία, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Ευχαριστούμε για τη θερμή υποδοχή ΠΑΟΚ».

«Είστε τα ασπρόμαυρα αδέρφια μας»

Το πιο εντυπωσιακό ήταν, όμως, το μήνυμα που έγραψαν στα Τούρκικα στον πίνακα της τακτικής στα αποδυτήρια της Τούμπας. Εκεί λοιπόν άνθρωπος της Μπεσίκτας έγραψε: «Είστε τα ασπρόμαυρα αδέρφια μας». Με τον σύλλογο της Κωνσταντινούπολης να δημοσιεύει αυτό το μήνυμα μάλιστα, για να το δουν άπαντες…

Bu sıcak karşılama için teşekkürler. @PAOK_FC pic.twitter.com/BgbwrpYNx7

— Beşiktaş JK (@Besiktas) August 24, 2020

Επιστολή Ιβάν Σαββίδη σε Τσεμπί

Εν τω μεταξύ, επιστολή στον πρόεδρο της Μπεσίκτας, Αχμέτ Τσεμπί, έστειλε τη Δευτέρα (24/08) ο Ιβάν Σαββίδης, απαντώντας στον παράγοντα της τουρκικής ομάδας, ενόψει της σημαντικής συνάντησης στη Θεσσαλονίκη.

Με την επιστολή του ο κ. Σαββίδης καλωσόρισε τον επικεφαλής της Μπεσίκτας και «τον μεγάλο σύλλογο που εκπροσωπεί στην θρυλική Τούμπα», όπως ανέφερε στο κείμενο, διαβεβαιώνοντας για τις εντολές που έδωσε για την καλύτερη δυνατή φιλοξενία της ομάδας του.

Ευχήθηκε, δε, ένα παιχνίδι υψηλών αθλητικών προδιαγραφών, ανεπηρέαστο από κάθε πρόκληση ανάμεσα σε δυο «ομάδες Αετών που ξεκίνησαν να πετούν από την ίδια φωλιά», τονίζοντας, χαρακτηριστικά, θέλοντας να δείξει την κοινή καταγωγή του ΠΑΟΚ και της Μπεσίκτας από την Κωνσταντινούπολη.

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα