Φωτιά στη Σάρτη: Επτά χιλιάδες στρέμματα η καμμένη έκταση

Σε 7.000 στρέμματα υπολογίζεται η έκταση στη Χαλκιδική που κάηκε από την πυρκαγιά των προηγούμενων ημερών στη Σάρτη.

Αυτό ανέφερε ο επικεφαλής του αυτοτελούς τμήματος πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης, κάνοντας ενημέρωση για το θέμα στην συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας. Ο κ. Στεργιάδης τόνισε ότι δεν χάθηκε κανένας άνθρωπος, ούτε περιουσία ενώ εκτίμησε ότι ελήφθησαν όλες οι σωστές αποφάσεις, καθώς ακόμη και το συντονιστικό όργανο συνεδρίασε επιτόπου, ώστε να μπορεί να εκτιμήσει αποτελεσματικά την κατάσταση

που είχε διαμορφωθεί.

Μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι οι άνεμοι στην περιοχή έφτασαν τα οκτώ μποφόρ, γνωστοποίησε ότι με τη βοήθεια των μηχανημάτων έργου δημιουργήθηκαν αντιπυρικές ζώνες και σημείωσε ότι στις προσπάθειες αντιμετώπισης της κατάστασης συμμετείχαν πρωτίστως η Πυροσβεστική και στη συνέχεια οι δυνάμεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Σιθωνίας, εθελοντές, το ΕΚΑΒ και το λιμενικό.

Επιπλέον, επτά άτομα μεταφέρθηκαν οργανωμένα από την περιοχή Κάμπος στο λιμάνι της Αχλάδας και από εκεί με μικρά σκάφη μέσω θαλάσσης, στη Σάρτη, ενώ κάτοικοι της περιοχής απομακρύνθηκαν με λεωφορεία που διέθεσε ο δήμος. “Ήταν σωστή και οργανωμένη η ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού στο 100%” σχολίασε και ανέφερε ότι χθες έγινε και η τελευταία παρέμβαση μαζί με την πυροσβεστική σε δύσβατη χαράδρα.

Ερωτήματα για τα αίτια της πυρκαγιάς διατύπωσε και ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης “Συμμετέχω”, Δημήτρης Μούρνος, ωστόσο εκτίμησε ότι “η Περιφέρεια πράγματι έδωσε έγκαιρα την παρουσία της και το σωστό αποτέλεσμα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα