«Ξεκινά ο Πορθητής – Aν μας ενοχλήσουν θα παρέμβουμε», τονίζει ο υπ. Ενέργειας της Τουρκίας (video)

Η πρώτη γεώτρηση τελικά θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Φατίχ Ντονμέζ«Αν υπάρξει παρενόχληση οι ναυτικές μας δυνάμεις θα κάνουν αυτό που πρέπει», προειδοποιεί ο τούρκος υπουργόςO «Πορθητής» θα πραγματοποιεί δύο γεωτρήσεις τον χρόνοΟ Φατίχ Ντονμέζ είπε πως Τουρκία είναι πολύ κοντά στην αγορά και δεύτερου γεωτρύπανου

«Βάζει μπρος» τις μηχανές το τουρκικό γεωτρύπανο «Πορθητής» στο στόχο «Αλάνια 1», 100 χιλιόμετρα από τις νότιες ακτές της Αττάλειας. Η πρώτη γεώτρηση τελικά θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη όπως

ανακοίνωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Φατίχ Ντονμέζ κατά τη διάρκεια τελετής έναρξης της διαδρομής του πλοίου.

Σύμφωνα με τον τούρκο υπουργό ο «Πορθητής» θα πραγματοποιεί δύο γεωτρήσεις τον χρόνο, και πρόσθεσε ότι η Τουρκία είναι πολύ κοντά στην αγορά και δεύτερου γεωτρύπανου.

Επισήμανε ακόμα επίσης ότι «το Ναυτικό συνοδεύει τα πλοία γεώτρησης αν γίνει κάποια παρενόχληση θα υπάρξει η απαραίτητη επέμβαση. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει οποιοδήποτε ρίσκο για την ασφάλεια αλλά αν υπάρξει παρενόχληση οι ναυτικές μας δυνάμεις θα κάνουν αυτό που πρέπει».

Χθες το τουρκικό πρακτορείο Anadolu μετέδωσε ότι ο Πορθητής ξεκίνησε από την Αττάλεια και έφτασε στο σημείο από το οποίο θα ξεκινήσει να επιχειρεί.

Ο Φατίχ Ντονμέζ έχει πει ότι η γεώτρηση θα γίνει σε βάθος 2.500 μέτρων και θα κατέβει 5.000-6.000 μέτρα κάτω από το βυθό της θάλασσας.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων υπενθυμίζει παλαιότερες δηλώσεις του κ. Ντονμέζ σύμφωνα με τις οποίες η πρώτη γεώτρηση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί προς το τέλος του Οκτώβρη ανοικτά της Αντάλιας.

«Ο Πορθητής σήκωσε άγκυρα από την Αντάλια και ξεκίνησε. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη θέση του», είχε αναφέρει ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, σύμφωνα με το πρακτορείο «Ανατολή».

Αναφέρεται επίσης ότι το πλοίο είναι κατάλληλο για να επιχειρεί σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και ρυθμίσεις και θα συνεχίσει τις εργασίες του κατά τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον και σύμφωνα με τα πρότυπα εργασιακής ασφάλειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα