«Φλέγονται» οι ΗΠΑ: Τρίτος νεκρός στις διαδηλώσεις – Άγριοι ξυλοδαρμοί, βία χωρίς όρια (video)

Η οργή στις ΗΠΑ ξεχειλίζει μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιν από αστυνομικό και η κατάσταση εκτραχύνεται επικίνδυνα, με την κατάσταση να θυμίζει… εμφύλιο και οι συνθήκες είναι πολεμικές. Οι ΗΠΑ φλέγονται, η βία «κυριαρχεί» και η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου.

Καταγράφηκε νέος θάνατος ενός ανθρώπου στην Ιντιανάπολη, ενώ ένα περιπολικό έπεσε πάνω σε κόσμο στη Νέα

Υόρκη. Πολίτες έπεσαν θύματα άγριων σε Ντάλας και Πόρτλαντ.

Συγκεκριμένα, μετά τους δυο θανάτους σε Ντιτρόιτ και Όκαλντ, άλλος ένας άνθρωπος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του 46χρονου Τζορτζ Φλόιντ από τον λευκό αστυνομικό Ντέρεκ Τσοβίν (συνελήφθη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια) στη Μινεάπολη της Μινεσότα.

Οι εικόνες από τις ΗΠΑ συγκλονίζουν. Μετά τον αστυνομικό που σημάδευε δημοσιογράφους και τις εικόνες των εργαζομένων στο «Reuters» που δέχτηκαν πυροβολισμούς με πλαστικές σφαίρες, έρχονται κι άλλες, πολύ πιο σκληρές. Υπενθυμίζεται ότι συνεχίζει να κάνει το γύρω του κόσμου, η είδηση για τη σύλληψη του ανταποκριτή του «CNN» (έμεινε τελικά ελεύθερος), καθώς και ολόκληρου τη συνεργείου, πριν από μερικές ημέρες, την ώρα που μετέδιδε ζωντανά τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Another angle of the sword guy

This video apparently agrees with my perspective the man was attempting to protect his store

Got foolish

Rushed rioters

Nearly lost his life

Has nothing to do with black vs white

Shop owner vs rioters is all

pic.twitter.com/SFfMBc80kI

— ELIJAH (@ElijahSchaffer) May 31, 2020


Στο Ντάλας, ένας άνδρας ξυλοκοπήθηκε άγρια από εξαγριωμένο πλήθος. Το πολύ σκληρό βίντεο δείχνει μια ομάδα ανθρώπων να τον κλωτσούν ενώ εκείνος είναι πεσμένος στο έδαφος. 10 με 15 άτομα τον χτυπούν ανελέητα μέχρι που μένει αναίσθητος. Υπογραμμίζεται πως το θύμα κρατούσε μια μασέτα με την οποία απείλησε το πλήθος γιατί «φέρεται να ήθελε», σύμφωνα με την αστυνομία, «να προστατεύσει τη γειτονιά του από τους διαδηλωτές». Ο άνδρας μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.


Άλλο ένα περιστατικό άγριας βίας σημειώθηκε στο Πόρτλαντ, όπου ένας λευκός άνδρας επίσης ξυλοκοπήθηκε άγρια. Βίντεο τον δείχνει να τρέχει να ξεφύγει από ομάδα που τον κυνηγά, να πέφτει στο έδαφος και ενώ μοιάζει αναίσθητος κάποιος να τον κλωτσά μια αδιανόητη δύναμη στο κεφάλι. Δεν είναι σαφές τι έχει συμβεί πριν καταγραφεί στο βίντεο ο ξυλοδαρμός.

Kicked in the head laying lifeless on the street

A man had his teeth literally knocked out by Portland rioters

Reporter @farleymedia shows how vicious these riots have become

Nobody is safe

No business is exempt from destruction

pic.twitter.com/7x1PAfvy3a

— ELIJAH (@ElijahSchaffer) May 31, 2020

Νεκρός και στην Ιντιανάπολη

Ο τρίτος νεκρός των ημερών της οργής στις ΗΠΑ είναι ένας άνδρας στην Ιντιανάπολη. Το βράδυ του Σαββάτου (ώρα ΗΠΑ), σύμφωνα με την αστυνομία, τρεις άνδρες δέχτηκαν τα πυρά αγνώστων, με αποτέλεσμα ο ένας από τους πεθάνει. Όλα έγιναν κατά τη διάρκεια, ειρηνικής κατά τ’ άλλα, διαδήλωσης διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Το Σάββατο (30/05) ένας 19χρονος στο Ντιτρόιτ κι ένας ομοσπονδιακός πράκτορας στο Όκλαντ έπεσαν νεκροί από πυρά αγνώστων κατά τη διάρκεια των βίαιων διαδηλώσεων. Ο 19χρονος έπεσε νεκρός όταν άνδρας μέσα από αυτοκίνητο άνοιξε πυρ κατά του πλήθους κι ο πράκτορας όταν άγνωστος τον πυροβόλησε μπροστά από κυβερνητικό κτίριο.

«Υπήρχαν εδώ πολλοί άνθρωποι που δεν είχαν καμία πρόθεση να διαδηλώσουν. Πρόθεσή τους ήταν να κάνουν επεισόδια», δήλωσε ο αναπληρωτής αρχηγός της αστυνομίας, Τζόσουα Μπέικερ. Έχουν προκληθεί ζημιές σε κτήρια, φωτιές, δακρυγόνα και συλλήψεις συνέθεσαν το σκηνικό της δεύτερης συνεχόμενης μέρας διαδηλώσεων στην Ιντιανάπολη.

Περιπολικό έπεσε πάνω στο πλήθος στη Νέα Υόρκη

Συγκλονίζει και η εικόνα του περιπολικού στη Νέα Υόρκη που πέφτει πάνω σε πλήθος διαδηλωτών. Όλα έγιναν στις διαδηλώσεις του Σαββάτου (30/05), όταν ο οδηγός του περιπολικού δεν δίστασε να πατήσει γκάζι και να παρασύρει κόσμο. Δεν υπήρξαν ευτυχώς πληροφορίες για τραυματισμούς. Ο αστυνομικός υποστήριξε ότι πάτησε το γκάζι γιατί στον ουρανό του περιπολικού υπήρχε μια φλεγόμενη τσάντα.

Την ίδια ώρα ο Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει: «Με τα αγριότερα σκυλιά και τα απειλητικότερα όπλα θα υποδεχόμουν τους διαδηλωτές».

Here is the critically injured man being tender to by volunteer medics pic.twitter.com/Jxahufu66B

— ELIJAH (@ElijahSchaffer) May 31, 2020


(πληροφορίες από cnn, dfw.cbslocal, apnews, globalnews)

Keywords
Τυχαία Θέματα