Φάμελος: Το υπουργείο Περιβάλλοντος δεν έχει εμπλοκή στο γήπεδο της ΑΕΚ

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Σωκράτης Φάμελος ξεκαθάρισε πως το υπουργείο δεν έχει καμία εμπλοκή στο θέμα των καθυστερήσεων του γηπέδου της ΑΕΚ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «105,5 Στο Κόκκινο».

Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά πως «στο δικό μου γραφείο δεν έχει έρθει πρόταση ή ερώτημα» ενώ πρόσθεσε πως υπάρχουν ζητήματα με την υψομετρική μελέτη και την περιβαλλοντική αδειοδότηση και στις συνομιλίες μεταξύ του Δήμου και τις Περιφέρειας.

Τι δήλωσε στο 105,5 Στο Κόκκινο:

«Αυτή

τη στιγμή, το υπουργείο Περιβάλλοντος δεν έχει κάποια εμπλοκή σε επίπεδο καθυστέρησης.

Παρακολουθώντας από την ειδησεογραφία, μπορώ να σας πω ότι υπάρχουν κάποια ζητήματα όσον αφορά τα υψόμετρα και όσον αφορά την περιβαλλοντική αδειοδότηση, στη συνομιλία που γίνεται στο επίπεδο του Δήμου και της Περιφέρειας, αλλά τουλάχιστον στο δικό μου το γραφείο μία πρόταση, ένα ερώτημα δεν έχει έρθει που να αφορά κάποια εμπλοκή του υπουργείου.

Για όλες τις περιπτώσεις έργων, επενδύσεων, κοινοφελών δημόσιων υποδομών, είτε του αθλητισμού είτε του πολιτισμού, αυτό που έχουμε ως κανόνα στο υπουργείο Περιβάλλοντος είναι πως πρέπει να γίνεται γρήγορη και ισότιμη αδειοδότηση για όλες τις διαδικασίες. Αυτό που λείπει από το κράτος είναι ο έλεγχος του περιβάλλοντος για να δούμε τελικά τι εφαρμόζεται και τι όχι, διότι μπορεί να είσαι πολύ αυστηρός στην αδειοδότηση αλλά μετά να μην κατασκευάζονται όλα αυτά τα οποία προβλέπει η αδειοδότηση», συνέχισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

«Η χώρα μας δυστυχώς το μεγάλο πρόβλημα που έχει είναι ότι έχει πολύ λίγα στελέχη στο δημόσιο τομέα για την αδειοδότηση και έτσι καθυστερεί τον ιδιωτικό και για τον έλεγχο περιβάλλοντος … οι ελεγκτές περιβάλλοντος για όλη την Ελλάδα είναι 15 άτομα … από την δόμηση μέχρι την ρύπανση. Έτσι δεν μπορεί το Δημόσιο να εξυπηρετήσει την κοινωνία και την οικονομία. Πολλές φορές έρχονται οι ίδιοι οι οικονομικοί παραγωγοί οι οποίοι μας λένε και θεσμικά ότι πρέπει να ενισχύσουμε τη λειτουργία του Δημοσίου στον τομέα του περιβάλλοντος, γιατί αν δεν είναι αξιόπιστο… δεν πρόκειται να υπάρξει ούτε οικονομία ούτε κοινωνική λειτουργία».

Keywords
Τυχαία Θέματα