Εξώδικα σε καταναλωτές με χρέη πάνω από 1000 ευρώ στέλνει η ΔΕΗ

Εξώδικα σε κακοπληρωτές κυρίως της επαρχίας, έχει ξεκινήσει να στέλνει η ΔΕΗ με τη συνδρομή της κοινοπραξίας με επικεφαλής την Qualco, για την απομείωση των ανεξόφλητων οφειλών που έχουν συσσωρευτεί στην εταιρία.

Πρόκειται για μαζική αποστολή εξωδίκων σε καταναλωτές με ανεξόφλητες οφειλές άνω των 1.000 ευρώ για την είσπραξη συνολικού ποσού ύψους 2,8 δισ.

Η Qualco προχωράει στοχευμένα σε αγρότες και επαγγελματίες της περιφέρειας και των νησιωτικών περιοχών με χρέη άνω των 1.000 ευρώ που είτε δεν τα

έχουν ρυθμίσει είτε έχουν μπει σε διακανονισμό αλλά βγήκαν εκτός διότι δεν τήρησαν τις ρυθμίσεις.

Αρχικά αποστέλλονται εξώδικα μέσω των οποίων οι οφειλέτες καλούνται να διακανονίσουν τα χρέη τους εντός 15 ημερών, ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι οφειλέτες ειδοποιούνται και τηλεφωνικά. Η δεύτερη φάση αφορά όσους έχει σταλεί το εξώδικο και δεν έχουν ανταποκριθεί σε ένα εύλογο διάστημα, οπότε ακολουθεί διακοπή της ηλεκτροδότησης και στη συνέχεια διεκδίκηση των οφειλών από τη ΔΕΗ με δικαστικά μέσα. Ο στόχος που έχει θέσει η Qualco, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει από τη ΔΕΗ είναι η είσπραξη για φέτος 50 εκατ. ευρώ, ποσό που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Επιχείρησης θα υπερκαλυφθεί και θα φτάσει στα 150 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα